• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Incko pozvao građane da izađu na izbore

Građani BiH treba da naprave razliku između stranaka koje se fokusiraju na pritužbe i onih koji se fokusiraju na realistična rješenja, smatra Incko.

 Incko pozvao građane da izađu na izbore Izvor: MONDO

Visoki predstavnik za BiH Valentin Incko poručio je građanima BiH da ako žele promjene na bolje obavezno iskoriste svoje demokratsko pravo i izađu na izbore 3. oktobra kako bi odlučili ko će voditi BiH u naredne četiri godine.

"Građani žele da organi vlasti brzo preduzmu sve potrebne korake da bi obezbijedili investicije i nova radna mjesta", napisao je Incko u kolumni za "Dnevni avaz".

Prema njegovoj ocjeni, građanima BiH stalo je i do rješavanja političke i administrativne korupcije, kao i rješavanja pitanja kriminala u porastu.

On je poručuio da nijedno od ovih prioritetnih pitanja za građane BiH ne treba da iznenadi nijednog kandidata koji se takmiči u izborima.

Incko je podvukao da je nesporna činjenica da su jedine stranke koje mogu ostvariti rješenja nakon izbora one koje mogu efikasno i pragmatično da sarađuju sa drugim strankama.

"Građani treba da naprave razliku između kandidata i stranačkih lidera koji se fokusiraju na pritužbe i onih koji se fokusiraju na realistična rješenja", smatra Incko.  

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE