• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čestitka Komšića Josipoviću povodom “Oluje”

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio čestitku predsjedniku Hrvatske Ivu Josipoviću povodom petnaestogodišnjice akcije "Oluja".

 Čestitka Komšića Josipoviću povodom “Oluje” Izvor: MONDO

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je danas čestitku predsjedniku Hrvatske Ivu Josipoviću i građanima Hrvatske povodom, kako se navodi, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti Hrvatske i povodom petnaestogodišnjice akcije "Oluja".

"Zadovoljstvo mi je i čast da Vama i građanima Republike Hrvatske mogu uputiti iskrene čestitke u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, dana najveće hrvatske vojne pobjede u Domovinskom ratu, kojom prilikom ste na najbolji način pokazali kako se brane domovina i vrijednosti slobodnog demokratskog svijeta“, istakao je Komšić u čestici.

Komšić je naveo da će ulaskom u EU BiH i Hrvatska još više unaprijediti dobrosusjedske i prijateljske odnose, kao i zajednički život u demokratskoj Evropi, saopšteno je iz Komšićevog kabineta.

Čestitka člana Predsjedništva BiH Željka Komšića hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću u kojoj se navodi da je akcija „Oluja“ bila najbolji način kojim su građani Hrvatske pokazali kako se brane domovina i vrijednosti slobodnog demokratskog svijeta, predstavlja izvlačenje zaključaka bez činjenica, te stvara probleme u BiH - izjavio je član Predsjedništva BiH iz RS Nebojša Radmanović.

Radmanović je istakao da je potpuno jasno da se u Predsjedništvu BiH kao i u mnogim drugim mjestima u organima vlasti BiH ne misli isto o prošlosti, ali što je žalosnije ni o budućnosti ovih prostora.

“Ono što je gore je da svi političari na ovim prostorima, a posebno Komšić, vole da komentarišu nešto o čemu nemaju pojma. Nemaju činjenica, a izvlače zaključke i onda stvaraju probleme u BiH. Takva izjava stvara probleme u njegovoj zemlji. To što on to ne shvata je njegova stvar”, rekao je Radmanović novinarima.

Član Skupštine Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Mihajlo Parađina osudio je današnju čestitku člana Predsjedništva BiH Željka Komšića koju je uputio predsjedniku Hrvatske Ivi Josipoviću povodom obilježavanja petnaestogodišnjice akcije "Oluja".

Parađina je rekao Srni da je poruka koju je ovom čestitkom poslao Komšić nešto što zabrinjava, jer se tada desila strašna vojno-policijska akcija Hrvatske vojske koja je izvršila protjerivanje Srba iz Hrvatske.

Prema njegovim riječima, ova poruka nije dobra, jer je BiH sastavljena od dva entiteta i tri konstitutivna naroda i samo dejtonsko rješenje obezbjeđuje određen koncept komoditeta Srbima.

"Protjerivanje Srba krenulo je početkom devedesetih godina kada je Sabor Hrvatske svojim odlukama Srbe kao konstitutivni narod u Hrvatskoj eliminisao i stavio ih u koncept nacionalnih manjina", rekao je on i naglasio da je veoma indikativno da Hrvatska slavi određenu vrstu zločina i progona srpskog naroda.

Prije 15 godina izvršen je napad na područje bivše Republike Srpske Krajine u Hrvatskoj i 13 opština u BiH, u kojem su hrvatske i muslimanske snage ubile oko 2 650 i protjerale oko 340 000 Srba.

U vojnoj operaciji "Oluja" na području RSK ubijeno je i nestalo gotovo 2 000 Srba, a protjerano oko 220 000, dok su u nastavku te akcije u BiH, pod nazivom "Maestral", hrvatske oružane snage sa Petim korpusom Armije BiH, ubile još 655 i prognale oko 125 000 srpskih stanovnika.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE