• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bez informacija o slučaju "Dobrovoljačka"

Damir Arnaut, član pravnog tima Odbrane Ejupa Ganića, rekao je da nema informaciju u kojoj se fazi pred Tužilaštvom BiH nalazi slučaj "Dobrovoljačka".

 Bez informacija o slučaju "Dobrovoljačka"  Izvor: MONDO

"Nemamo informaciju niti tražimo tu informaciju. Što se nas tiče sav rad našeg Tužilaštva je u potpunosti nezavisan i mi kao predstavnici izvršne vlasti nemamo šta da radimo kada je ono u pitanju, niti treba da tražimo informacije u kojoj fazi je taj slučaj i postavljati bilo kakva pitanja", naveo je Arnaut.

On je dodao da u rad Suda i Tužilaštva BiH ima puno povjerenje.

Arnaut se danas obratio mladima Kantonalnog vijeća Stranke za BiH na okruglom stolu pod nazivom "Rezidualni efekti presude Suda u Londonu", na kojem je sa njima razgovarao o petomjesečnom sudskom procesu pred Londonskim sudom koji se vodio na osnovu zahtjeva Srbije za izručenjem Ganića koji se sumnjiči za ratni zločin u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu.

"Najveći dugoročni doprinos svih koji su radili na njegovom oslobađanju je uspostavljanje matrice kako se treba ponašati kada neko nasrne na ovu državu", naveo je Arnaut novinarima.

Ekstradicioni sud u Londonu odbio je 27. jula zahtjev Srbije za izručenjem Ganića pod obrazloženjem da bi mu suđenje u Srbiji bilo politički motivisano.

Ganić je uhapšen 1. marta na aerodromu Hitrou u Londonu na osnovu potjernice koju je Srbija raspisala za njim i još 18 lica iz BiH zbog napada na kolonu JNA u Sarajevu 3. maja 1992. godine. Prema podacima Centra javne bezbjednosti Istočnog Sarajeva, u napadima 2. i 3. maja ubijena su 42, a ranjena 73 pripadnika JNA, dok ih je 215 zarobljeno.

Portparol Tužilaštva BiH Selma Hećimović potvrdila je da je "Ejup Ganić osumnjičeno lice i da je istraga koja se vodi za Dobrovoljačku ulicu u toku".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE