• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Simić: Gregorijan je tvorac "60 minuta"

Prvi zamjenik visokog predstavnika u BiH Rafi Gregorijan idejni je tvorac i autor emisije "60 minuta" RTV FBiH, rekao je savjetnik za medije premijera RS Pero Simić.

 Simić: Gregorijan je tvorac "60 minuta" Izvor: MONDO

Prvi zamjenik visokog predstavnika u BiH i supervizor za Brčko distrikt Rafi Gregorijan idejni je tvorac i autor emisije "60 minuta" RTV FBiH, čije je vanredno izdanje u ponedjeljak bilo njegovom odlasku iz BiH - rekao je savjetnik za medije premijera Republike Srpske /RS/ Pero Simić.

"Prikazivanje ove emisije bilo je zakazano za septembar, ali je vanredno emitovano u ponedjeljak. Cijela emisija bila je posvećena čovjeku koji je uglavnom proizvodio sukobe. Sve ovo govori ono što smo već znali, a to je da je Gregorijan idejni tvorac i autor emisije i svega što je prikazivano u `60 minuta` urednika Bakira Hadžiomerovića", izjavio je Simić za sutrašnji "Fokus".

On je naveo da Hadžiomerović sada vjerovatno pokušava da nađe nekog novog iz međunarodne zajednice ko će biti na Gregorijanovom mjestu.

"Vjerovatno će tražiti od Gregorijana da mu preporuči ili da izlobira nekoga novog, kako bi mogli nastaviti dalje da rade po starom i već oprobanom receptu. Sada ostaje da vidimo kako će se Hadžiomerović ponašati, s obzirom da odlazi Gregorijan, koji je bio alfa i omega emisije `60 minuta`", istakao je Simić.

Politički analitičar Gostimir Popović rekao je da je Gregorijan imao veliki uticaj na sredstva javnog informisanja, posebno u Federaciji BiH.

"Vanredno izdanje `60 minuta` u ovoj programskoj šemi možemo okarakterisati kao emisiju u čast Gregorijana, ali s velikom tugom, jer nije uspio da uradi ono što mu je bio zadatak, a to je da, kad on bude odlazio odavde, ne postoji ni Republika Srpska", naglasio je Popović.

Lideri političkih stranaka iz Srpske saglasni su da je Gregorijan tokom svog mandata radio na štetu RS. Slobodan Nagradić, potpredsjednik PDP-a kaže da emisija prikazana na FTV, a koja je bila posvećena Gregorijanu, dovoljno govori o tome na čijoj je strani on bio svih ovih godina koje je proveo u BiH.

Nenad Stevandić, član Glavnog odbora SDS, rekao je da je svima jasno da je "60 minuta" čist projekat američke spoljne politike i njenih potreba na Balkanu, dok Dragutin Rodić, poslanik DNS-a u Narodnoj skupštini RS ističe da će tek vrijeme pokazati sve Gregorijanove aktivnosti koje je provodio protiv Srpske.

"Nakon oproštajnog intervjua odlazećeg zamjenika visokog predstavnika u BiH, Rafija Gregorijana, postalo je jasno da su favoriti međunarodnih zakulisnih faktora predsjednik PDP Mladen Ivanić, i predsjednik DP Dragan Čavić", rekao je izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE