• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gregorijan platio vilu 1,18 miliona KM

Odlazeći zamjenik visokog predstavnika u BiH Rafi Gregorijan, neposredno prije odlaska iz BiH, kupio luksuznu vilu u Virdžiniji koju je platio 1,18 miliona KM.

 Gregorijan platio vilu 1,18 miliona KM Izvor: MONDO

Odlazeći prvi zamjenik visokog predstavnika u BiH Rafi Gregorijan i njegova supruga Olga Palinkasev-Gregorijan nedavno su, neposredno prije odlaska iz BiH, kupili luksuznu vilu u rezidencijalnom naselju u američkoj državi Virdžinija, nedaleko od centra Vašingtona koju su platili 800.000 dolara ili oko 1,18 miliona KM.

Prema pisanju "Dnevnog avaza", Gregorijan, koji je godinama gradio imidž "bosanskog Eliota Nesa" i krio se pod krinkom velikog borca protiv korupcije, očito je dobro naplatio svoje "usluge" širokom krugu korumpiranih i komporomitovanih političara i biznismena za koje je odrađivao unosne poslove.

List navodi da je, uz ostalo, Gregorijan za svog "plodnog mandata uspostavio prisne odnose sa ratnoprofiterskom porodicom Hilmom i Mujom Selimovićem koji su oteli više od 120 bosanskohercegovačkih kompanija, te mostarskim tiraninom Mijom Brajkovićem, čije je životno djelo to što je iz `Aluminija` otjerao blizu 2 000 Bošnjaka i Srba".

Informaciju o kupovini imanja prenio je i "Vašington Post".

"Koliko je dobro biti strani diplomata u BiH, a pogotovo kada za vrijeme svog dugogodišnjeg mandata uspostavite veoma bliske veze sa profitersko-kriminalnim krugovima u BiH, najilustrativnije govori ova porodična vila Gregorijana", navodi list.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE