• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje “suđenje decenije”

Okružni sud u Banjaluci najavio je da će narednih mjesec dana biti poznat datum početka suđenja učesnicima u kojem je ubijen Nedeljko Ćulum (19).

 Počinje “suđenje decenije” Izvor: MONDO

Okružni sud u Banjaluci najavio je da će narednih mjesec dana biti poznat datum početka suđenja učesnicima obračuna 24. aprila u banjalučkom naselju Rakovačke bare u kojem je ubijen Nedeljko Ćulum (19), a koje bi trebalo da bude "suđenje decenije".

Ovo suđenje će biti jedno od najrizičnijih s obzirom da će se u istoj sudnici nalaziti pripadnici suprotstavljenih kriminalnih klanova, što do sada nije bio slučaj, pišu "Nezavisne novine".

Potvrđivanje optužnice protiv Jovana Jošila (27) iz Banjaluke za ubistvo Nedeljka Ćuluma, te Slaviše Ćuluma (26), Dejana Čajića (24) i Dejana Kostića (20) za pokušaj ubistva Jošila otkrilo je detalje obračuna u kojem je ubijen Ćulum.

Prema navodima optužnice, Ćulum, Čajić, Kostić i ubijeni Nedeljko Ćulum su 24. aprila oko 20.40 časova u Subotičkoj ulici napravili sačekušu za Jovana Jošila na neosvijetljenom dijelu puta prema banjalučkom naselju Šargovac, u neposrednoj blizini magistralnog puta Banjlauka - Klašnice.

Ćulum i Kostić su tokom obračuna pucali automatskom puškom i pištoljem "CZ" kalibra devet milimetara, dok su Čajić i i ubijeni Nedeljko Ćulum bili vozači automobila marke "fiat", odnosno "BMV".

Optužnica je otkrila i da Jošilo nije imao namjeru da pobjegne sa mjesta obračuna, nego je, nakon izbjegavanja zamke koju su mu spremili navedena lica, stao na benzinskoj pumpi, izašao iz auta sa pištoljem "češka zbrojovka" i stao iz aparata za točenje goriva kako bi "zauzeo pogodan položaj za pucanje".

U optužnici nije preciziran broj ispaljenih hitaca, ali se dodaje da su oni ispaljeni sa svih strana u raznim pravcima, te da su lako mogli pogoditi nekog od slučajnih prolaznika i vozača na spornom dijelu magistralnog puta.

Jošilo je naizmjenično pucao prema "BMV-u" i kontejneru iza kojeg je bio Slaviša Ćulum, a pucnjava je prekinuta kada je Jošilo sa dva hica pogodio Nedeljka Ćuluma u glavu, koji je nakon toga pritisnuo papučicu za gas i sletio automobilom u obližnji jarak.

Jošila je, kako se navodi u optužnici, jedan hitac ispaljen iz automatske puške Slaviše Ćuluma pogodio u lijevu natkoljenicu, a zatim završio u desnoj natkoljenici.

Nakon svega Jošilo je sjeo u džip i odvezao se magistralnim putem, stotinak metara prema gradu, gdje se nalazila policijska patrola, dok su Čajić i Ćulum pobjegli navodno ne znajući da u jarku leži teže povrijeđeni Nedeljko Ćulum.

Advokat optuženog Jošila Nebojša Pantić izjavio je da njegov klijent nije počinio krivično djelo teškog ubistva koje mu se stavlja na teret, već da je tokom obračuna postupao u nužnoj odbrani, jer je bio napadnut.

Advokat Ćuluma Goran Nešković i advokat Čajića i Kostića Jovan Radić jednoglasni su u stavu da nisu vidjeli nijedan dokaz koji potvrđuje navode optužnice.

Optuženi Kostić i Jošilo uhapšeni su isti dan, a Čajić i Ćulum bili su u višednevnom bjekstvu i uhvaćeni su 10. odnosno 31. maja u akciji banjalučke policije "Kasper".

Okružno tužilaštvo Banjaluka zatražilo je juče da banjalučki Okružni sud produži pritvor do okončanja suđenja svim učesnicima obračuna, a odluka će biti donesena u narednim danima.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE