• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gregorijan u BiH zaradio 5 miliona KM

Zamjeniku visokog predstavnika u BiH Rafiju Gregorijanu BiH će ostati u najljepšoj uspomeni jer je tu zaradio najmanje pet miliona KM.

 Gregorijan u BiH zaradio 5 miliona KM Izvor: MONDO

Odlazećem zamjeniku visokog predstavnika u BiH Rafiju Gregorijanu BiH će ostati u najljepšoj uspomeni, jer je svoj bankovni konto, tokom desetogodišnje misije u BiH, uvećao za najmanje pet miliona KM (2,5 miliona evra).

Osim toga, on je došao od diplomatskog anonimusa do opšte poznatog međunarodnog službenika.

Nedjeljnik "Global'' ističe da Gregorijan ništa za uzvrat nije ostavio BiH sem velikog dijela odgovornosti za činjenicu da je BiH bilježila i stalne minuse na svim poljima, a pogotovo u oblasti kriminala i korupcije za šta se on najviše "borio i pomagao".

U komentaru ovog federalnog magazina navodi se da je za vrijeme Rafijeve vladavine BiH i uprkos njegovim "velikim naporima", ekspertima i vrtoglavim evropskim budžetima koje je trošio, na planu kriminala i korupcije doživio totalni poraz.

Lista Gregorijanovih "kriminalnih meta" je bila podugačka, ali prepuna fušerskih promašaja, pa su se tako ređale optužnice protiv značajnih ličnosti u političkom životu BiH poput Dragana Čovića (dva puta), Mirka Šarovića, Hasana Čengića, Mate Tadića, braće Lijanović, Edhema Bičakčića, Mladena Ivanića, koji su redom oslobađani, navodi u analizi saradnik "Globala" Vlastimir Mijović.

On dodaje da bi Gregorijan otišao u potpunoj tišini, bez osvrta ijedne institucije BiH, da se sam nije pobrinuo za svoj ispraćaj uprežući urednika magazina ''60 minuta'' FTV Bakira Hadžiomerovića, koji je "za tu priliku prekinuo godišnji odmor, pa je skrojio specijalno izdanje svoje emisije i tako produžio opštepoznatih `60 minuta`".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE