• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pritvoren član Glavnog odbora SzDS

Član Glavnog odbora Saveza za demokratsku Srpsku Zoran Šućur Beli iz Doboja pritvoren je nakon informativnog razgovra u CJB Doboj.

 Pritvoren član Glavnog odbora SzDS Izvor: MONDO

Belom je juče određen pritvor za pokušaj iznude i izazivanje opšte opasnosti, kao i zbog navodnog straha od bjekstva u Beograd, navodi se u saopštenju dobojskog SzDS i podsjeća da je Šućur na razgovor u CJB došao sam, svojim automobilom.

"Znamo da je sudska izvršna vlast nezavisna, ali s obzirom na okolnosti i činjenice sa kojim raspolažemo, očito je da se radi o političkom, a ne krivičnom postupku", navodi se u saopštenju kojeg je potpisao predsjednik dobojskog SzDS Mirko Stojčinović.

Stojčinović u saopštenju navodi da je dobojski vrh Srpske demokratske stranke (SDS) Šućuru obećao zdravstveno i stambeno zbrinjavanje njegove majke - nezbrinute majke poginulog borca Vojske RS koje nisu izvršili, zbog čega se moglo desiti da su ostala njegova braća tražila rješavanje obećanog.

"U prošlom otadžbinskom ratu Belom je poginuo brat blizanac kao pripadnik Petog odreda specijalne policije MUP-a RS, a i sam je ratni vojni invalid, pa mu sve ovo kao čovjeku mnogo teško pada, zbog čega se brinemo za njegovo, ionako loše zdravstveno stanje", podsjetio je Stojčinović.

On dalje navodi imena tojice funkcioneri u lokalnoj vlasti i SDS-u koji će biti svjedoci u Zoranovom slučaju, zbog čega je "jasno da se radi o političkom obračunu, baš sada kada se pokreće glavna izborna kampanja".

Prema saopštenju CJB Doboj, Zoran Šućur je pritvoren jer je izvršio krivično djelo iznude, iznude u pokušaju i iznošenja prijetnji po život i bezbjednost.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE