• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šućur započeo štrajk glađu

Član Glavnog odbora Saveza za demokratsku Srpsku (SzDS) Zoran Šućur Beli iz Doboja, koji se nalazi u pritvoru, započeo je štrajk glađu.

 Šućur započeo štrajk glađu Izvor: MONDO

To je saopšteno iz dobojskog odbora SzDS-a.

"Posebno nas zabrinjava činjenica, o kojoj nas je obavijestio Šućurov advokat po službenoj dužnosti Božo Cvijanović, da Zoran štrajkuje glađu od momenta privođenja i traži da se obrati novinarima, jer vjerovatno ima nešto interesantno da kaže za javnost", ističe se u saopštenju dobojskog SzDS-a koje je potpisao predsjednik Odbora Mirko Stojčinović.

U saopštenju se navodi da je Šućuru nakon jučerašnjeg informativnog razgovora u Centru javne bezbjednosti (CJB) Doboj određen pritvor za pokušaj iznude i izazivanje opšte opasnosti, kao i zbog navodnog straha od bjekstva u Beograd.

Iz SzDS-a tvrde da raspolažu činjenicama da se u Šućurovom slučaju "radi o političkom obračunu", a ne krivičnom postupku jer mu je dobojski vrh Srpske demokratske stranke (SDS) obećao zdravstveno i stambeno zbrinjavanje njegove majke koje nisu izvršili.

"U prošlom otadžbinskom ratu Zoranu je poginuo brat blizanac kao pripadnik Petog odreda specijalne policije MUP-a RS, a i sam je ratni vojni invalid, pa mu sve ovo kao čovjeku mnogo teško pada, zbog čega se brinemo za njegovo, ionako loše zdravstveno stanje", ističe u saopštenju Stojčinović.

Član Glavnog odbora Saveza za demokratsku Srpsku Zoran Šućur Beli iz Doboja pritvoren je sinoć nakon informativnog razgovora u CJB Doboj.

Belom je određen pritvor za pokušaj iznude i izazivanje opšte opasnosti, kao i zbog navodnog straha od bjekstva u Beograd, navodi se u saopštenju dobojskog SzDS i podsjeća da je Šućur na razgovor u CJB došao sam, svojim automobilom.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE