• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dukić: Silajdžić ne želi mir u BiH

Predsjednik Saveza logoraša RS Branislav Dukić smatra da izjava Harisa Silajdžića da je u Omarskoj kod Prijedora ''počinjen genocid'' još jednom pokazuje da Silajdžić ne želi mir u BiH.

 Dukić: Silajdžić ne želi mir u BiH Izvor: MONDO

"Silajdžić ne želi mir u BiH jer svojim izjavama podstrekuje na ponovni rat na ovim prostorima i na tragične sukobe u BiH", rekao je Dukić Srni, reagujući na jučerašnji govor Silajdžića u kompleksu Rudnika Omarska kod Prijedora.

Dukić je rekao da Silajdžić svojom izjavom pokazuje da je njegova želja da sa ovih prostora nestane srpski narod, kako bi ostvario svoj neostvareni ratni cilj - unitarnu BiH.

On je, povodom Silajdžićeve izjave da će u Omarskoj podržati izgradnju Memorijalnog centra za poginule Bošnjake, rekao da će srpski logoraši tražiti da se u bivšoj kasarni Viktor Bubanj, sadašnjoj zgradi Suda i Tužilaštva BiH u Sarajevu, izgradi Memorijalni centar za stradale Srbe u Sarajevu i da da budu postavljene 125 spomen-ploče o logorima u kojima su bili Srbi u tom gradu.

Silajdžić je rekao u kompleksu Rudnika Omarska, gdje je juče odata počast stradalim logorašima nesrpske nacionalnosti, da će podržati izgradnju memorijalnog centra u Omarskoj, kao i da oni koji sprečavaju podizanje spomenika treba da budu svjesni da Omarska već jeste spomenik, jer se tu ljudi okupljaju. On je dodao da će se onima koji govore o otcjepljenju jednog dijela BiH "stati u kraj".

"Omarska je spomenik divljaštvu, ali u isto vrijeme i otporu. Po meni je ovo ovdje genocid, jer je postojala namjera da se istrijebi nesrpsko stanovništvo. Borićemo se svim silama da se nepravda ispravi, ali taj proces ide jako sporo'', rekao je Silajdžić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE