• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radočić: Gregorijan nanio veliku štetu BiH

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić ocijenio je da je Rafi Gregorijan tokom svog mandata nanio veliku štetu BiH i da se ponašao kao "šerif bez značke".

 Radočić: Gregorijan nanio veliku štetu BiH Izvor: MONDO

Radončić je nazvao ''budalaštinama'' tvrdnje Gregorijana da je umiješan u posao sa kontroverznim sarajevskim biznismenom koji se povezuje sa kriminalnim miljeom Naserom Keljemendijem.

"Gregorijan plaši političare, a obogatio se na nesreći ovog naroda. Sama kuća koju je kupio u Vašingtonu košta milion dolara", rekao je Radončić za televiziju OBN.

On je ocijenio da Gregorijan tokom svog mandata nije razriješio nijednu korupcijsku aferu u BiH, kao ni ubistva visokih policijskih zvaničnika BiH, te da nije "uhvatio prave pljačkaše", a da je u svom radu zloupotrijebio ulogu OHR-a i vršio pritisak na tužilaštva, sudove i medije u BiH.

Govoreći o motivima svoje kandidature za člana Predsjedništva BiH, Radončić je rekao da su to popravljanje ugleda i međunarodne slike BiH, jačanje suživota u zemlji, te jačanje bošnjačkog političkog faktora.

On je istakao da vjeruje u pobjedu svoje stranke na predstojećim oktobarskim izborima, navodeći da su njegovi aduti pozitivan ekonomski program, ostvarivanje dobre kadrovske selekcije u institucijama i pružanje šanse mladima.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko dao je uputstvo da se Gerhard Zonthajm imenuje za supervizora Brčko distrikta u svojstvu vršioca dužnosti dok tu funkciju od Gregorijana zvanično ne preuzme ambasador Roderik Mur. Imenovanje Zonthajma stupa na snagu po odlasku supervizora Gregorijana.

Zamjenika visokog predstavnika u BiH Rafija Gregorijana u septembru će zamijeniti aktuelni američki ambasador u Crnoj Gori Roderik Mur.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE