• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zatvorena biračka mjesta u Šekovićima i Osmacima

Građani Osmaka i Šekovića glasali su danas o opozivu načelnika te dvije opštine.

 Zatvorena biračka mjesta u Šekovićima i Osmacima Izvor: MONDO

Na području opštine Osmaci svih sedam biračkih mjesta zatvoreno je na vrijeme, potvrdila je Srni predsjednik opštinske Komisije za provođenje postupka opoziva načelnika Dalimirka Gordeljević.

Gordeljevićeva je rekla da Komisiji još nisu dostavljeni glasački materijali sa udaljenih biračkih mjesta, zbog čega još nije poznata izlaznost biračkog tijela.

Skupština opštine Osmaci je na sjednici održanoj 9. jula donijela odluku o pokretanju inicijative za opoziv načelnika opštine Branislava Boškovića.

Ovu odluku izglasala je skupštinska većina koju čine tri odbornika Srpske demokratske stranke, dva odbornika Demokratske stranke naroda Srpske, po jedan odbornik Partije demokratskog progresa, Naše stranke i Nove socijalističke partije, kao i nezavisni odbornik.

I u Šekovićima je u 19 časova zatvoreno svih 18 biračkih mjesta na kojima su se 4.674 birača ili 66,36 odsto do ukupno 7.046 građana upisanih u biračke spiskove izjasnili o opozivu načelnika opštine Snežana Sokića, izjavila je Srni predsjednica Komisije za provođenje referenduma Dostana Šulić.

Šulićeva je dodala da u ovaj broj nisu uvršteni birači koji su glasali uz asistenciju mobilnog tima i u odsustvu, ali da taj broj ne može bitno promijeniti procenat izlaznosti.

Najveći odziv zabilježen je na biračkom mjestu Trnovo 78 odsto, zatim u Lovničkom Polju 72 odsto, Sučanima i Taševcu 70 odsto itd.

"Nismo imali bitnijih pritužbi niti prekida glasanja ni na jednom biračkom mjestu, tako da možemo da konstatujemo da je glasanje proteklo bez problema", rekla je Šulićeva.

U Komisiji procjenjuju da bi prvi nezvanični rezultati referenduma mogli da budu saopšteni oko 21 čas.

Skupština opštine Šekovići je na redovnoj sjednici 9. jula donijela odluku o pokretanju inicijative za opoziv načelnika opštine Snežana Sokića.

Ovu odluku izglasalo je devet odbornika SNSD i stranaka udruženih u koaliciju Zajedno za Šekoviće, dok su PDP i SDS, iz koje dolazi Sokić, bili protiv odluke.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE