• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ratni invalidi protestuju 6. septembra

Savez organizacija i udruženja ratnih vojnih invalida RS održaće 6. septembra protest u Banjaluci sa zahtjevom da se Savezu prizna status od javnog interesa.

 Ratni invalidi protestuju 6. septembra  Izvor: MONDO

Ovo je odlučeno u ponedjeljak u Zvorniku na vanrednoj Skupštini ovog saveza.

Predsjednik Skupštine Saveza Dragislav Mijanović rekao je da će vrijeme održavanja protesta biti utvrđeno na vanrednoj sjednici Predsjedništva Saveza.

Predsjednik Saveza Dragomir Jančić podsjetio je da je Savez u decembru prošle godine podnio zahtjev za dobijanje statusa od javnog interesa, ali da do danas nisu dobili nikakvo rješenje.

"Nama taj status puno znači, jer sada smo samo posmatrači i ne možemo da učestvujemo u kreiranju politike - u donošenju zakona o pravima ratnih vojnih invalida, pravilnika o korištenju proteza i drugom", istakao je Jančić.

On je dodao da ova populacija ima najlošiji položaj - po zakonima i po invalidninama u Republici Srpskoj u odnosu na okruženje, navodeći da je do sada jako malo urađeno na rješavaju njihovih problema, a da je razlog tome što nisu imali prave zastupnike.

Predsjednik Predsjedništva Saveza Dragan Vrhovac napomenuo je da je 10. jula održana vanredna sjednica Predsjedništva kada je dat prijedlog da se Vladi RS da rok od mjesec dana da povoljno riješi pitanje statusa od javnog interesa za Savez ili će u suprotnom biti održana vanredna Skupština na kojoj će se odlučivati o održavanju protesta.

"Sa Vladom RS nismo imali nikakve kontakte, odnosno, nije nas niko zvao, iako su nam svi prije toga rekli da smo ispunili uslove za dodjelu statusa od javnog interesa i da smo bili prvi među 64 zahtjeva koliko ih je podneseno", rekao je Vrhovac i dodao da se Savez potpuno ograđuje od svih stranačkih aktivnosti, jer ne djeluje stranački.

Po završetku vanredne Skupštine, predstavnici Saveza su položili vijence na centralni spomenik u Zvorniku, a potom su proslavili i krsnu slavu Saveza - Svetog Pantelejmona.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE