• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Atif Dudaković član Silajdžićeve stranke

Ratni general nekadašnje Armije BiH Atif Dudaković učlanio se u Stranku za BiH.

 Atif Dudaković član Silajdžićeve stranke Izvor: MONDO

Dudaković je rekao da određene političke opcije nisu odustale od podjele BiH, te da je shvatio da je neophodna izrazito naglašena borba za, kako je rekao, "jedinu nam domovinu".

Predsjednik Kantonalnog vijeća Stranke BiH Unsko-sanskog kantona Sadik Bahtić naveo je da je Dudaković čvrsto odlučio da pristupi ovoj partiji zbog programa, te uticaja i ugleda Stranke za BiH kako u zemlji, tako i u međunarodnim okvirima.

Dudaković je član Kantonalnog izbornog štaba i glavni koordinator za rada na terenu Stranke za BiH Unsko-sanskog kantona, saopšteno je iz Stranke za BiH.

Protiv komandanta Petog korpusa Armije BiH Atifa Dudakovića, 2006. godine krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH podnijeli su i premijer Republike Srpske (RS) Milorad Dodik i tadašnji predsjednik RS Dragan Čavić, zbog zločina pripadnika Petog korpusa Armije RBiH nad Srbima.

Prema ranijim navodima Tužilaštva BiH, istraga protiv Dudakovića, koji se sumnjiči za zločine nad Srbima tokom prošlog rata, aktivna je i neće biti obustavljena.

Televizijske stanice u BiH emitovale su u julu 2009. godine video-snimak na kojem se vidi kako Dudaković naređuje strijeljanje zarobljenika nakon sukoba sa pripadnicima Narodne odbrane Autonomne pokrajine Zapadna Bosna na području Izačića u ljeto 1994. godine.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE