• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Urbanistički zavod: Na potezu privredni sud!

Radnici Urbanističkog Zavoda RS očekuju da privredni sud Banjaluka zakaže drugo ročište u vezi njihovog prijedloga za stečajnim postupkom.

 Urbanistički zavod: Na potezu privredni sud! Izvor: MONDO

Predsjednik Sindikalne organizacije ovog Zvaoda Igor Kljajić je rekao da se radnici Zavoda od 4. maja neprekidno nalaze u generalnom štrajku, zbog izuzetno teškog materijalnog položaja zaposlenih.

Prema njegovim riječima, od početka generalnog štrajka 30 radnika bespravno je dobilo otkaze, dok poslodavac nije otpuštene radnike vratio na posao, iako je to naložila insekcija rada.

On je rekao da će generalni štrajk trajati sve dok poslodavac ne ispuni zahtjeve radnika - da im budu isplaćena zaostala potraživanja, da se prekine sa otpuštanjem radnika, da se riješi status preduzeća i da se odustane od prodaje imovine preduzeća.  Većinski vlasnik Urbanističkog zavoda RS je banjalučki biznismen Jovan Vidović, a direktor Urbanističkog zavoda RS je Goran Vajkić. 

Poreska uprava RS podnijela je ranije Okružnom tužilaštvu u Banjaluci izvještaje protiv pet direktora i vlasnika Urbanističkog zavoda zbog sumnje da su zloupotrijebili ovlaštenja u privredi i službeni položaj.
Vlada RS zainteresovana je da u stečajnom postupku kupi Urbanistički zavod RS. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE