• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sipa analizira prijetnje Špiriću

Sipin tim za procjenu sigurnosnih prijetnji analizira prijeteće pismo upućeno Nikoli Širiću. Odluka o većoj zaštiti biće donesena nakon procjene ozbiljnosti prijetnje.

 Sipa analizira prijetnje Špiriću Izvor: MONDO

Državna agencija za istrage i zaštitu (Sipa) odlučiće o eventualnom povećanju zaštite predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Nikole Špirića nakon analize prijetećeg pisma koje mu je upućeno, izjavio je načelnik Odjeljenja za zaštitu VIP ličnosti pri Sipi Dragan Lukač.

On je rekao da prijeteće pismo analizira Tim za procjenu sigurnosnih prijetnji, te da će odluka biti donesena na osnovu procjene o ozbiljnosti prijetnje.

"Nisam upoznat sa navodima pisma. Špirićeva trenutna zaštita je adekvatna i njegova bezbjednost nije upitna", rekao je Lukač za "Nezavisne novine".

Poslanik SNSD-a u parlamentu BiH Slavko Jovičić rekao je da političari iz RS gotovo svakodnevno dobijaju slične prijeteće poruke.

"Ovakav način `komuniciranja` postao je sasvim uobičajen između srpskih političara i njihovih neistomišljenika i nije prijatno kad stigne poruka prijeteće sadržine", izjavio je Jovičić za "Pres RS".

Stručnjak za bezbjednosna pitanja Dragomir Jovičić istakao je da ovu, kao i bilo koju drugu prijetnju, ne treba shvatati neozbiljno, bez obzira da li je ona sa ozbiljnom pozadinom ili nije.

On je za "Fokus" naveo da državnici širom svijeta dobijaju prijeteća pisma i da to može biti pojedinac, koji je revoltiran, određena grupacija, manje ili više organizovana, ali da se, imajući u vidu probleme i složenost sigurnosnog sistema u BiH ovdje to manje ozbiljno tretira, jer su ljudi uglavnom zaokupljeni dnevnopolitičkim pitanjima.

Na adresu Kabineta predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Nikole Špirića juče je stigla anonimna prijetnja smrću, pisana rukom, a na koverti je bio žig iz Mostara.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE