• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tri zahtjeva pred sutrašnji skup u Banjaluci

Autori mondo.ba Autori Brankica Spasenić

Nekoliko poslanika opozicije u Narodnoj skupštini RS, uoči sutrašnjeg skupa koji organizuju ubanjalučkom parku Mladen Stojanović, naveli su da imaju tri zahtjeva.

 Tri zahtjeva pred sutrašnji skup u Banjaluci Izvor: MONDO/ Brankica Spasenić
Izvor: MONDO/ Brankica Spasenić

Međutim, danas su zvanično saošptili samo dva, dok će treći, kako su najavili, iznijeti na sutrašnjem „mirnom okupljanju“.

Prema riječima poslanika PDP-a Draška Stanivukovića, prvi je da „hoće Trg Krajine“.

"Ako su mogli stari Rimljani, Grci, mogu se i građani Banje Luke okupljati na trgu. Odmah ćemo tražiti Trg za naredno okupljanje. Drugi zahtjev je da se zauvijek stane sa legitimisanjem građana koji stoje ili sjede u i oko hrama u centru Banje Luke", kazao je danas Stanivuković.

Kazao je kako za sutrašnje okupljanje imaju podršku grupe „Pravda za Davida“, prvenstveno Ozrena Perduva, jednog od najaktivnijih članova ove grupe.

Stanivuković je podvukao da neće biti organizovanog prevoza autobusima na ovaj skup, kao i da je ovo samo prvo u nizu okupljanja koje će organizovati sa kolegama iz opozicije.

Umjesto u centru javni skup u parku

"Ovo će biti maraton. Ne vjerujem da će nam udovoljiti bez većih pritisaka. Okupljanja će biti i dalje", rekao je Stanivuković.

Upitan koliko očekuje ljudi, istakao je da se „ne bave brojkama“, ali da se nada velikom odzivu i dolasku nekoliko hiljada ljudi.

Jelena Trivić (PDP) je kazala da je mirno okupljanje ustavno pravo, te da se nekoliko opozicionih psoalnika stavilo u službu naroda, jer je to dijelu građana u Banjaluci zabranjeno.

"Imamo podršku svojih stranaka, ali pozivamo sve ljude koji su obespravljeni, poniženi i koji ne smatraju da žive u slobodnom demokratskom društvu, da iskažu svoje nezadovoljstvo radom organa vlasti", kazala je Trivićeva.

Nebojša Vukanović (SDS) apelovao je na sve da ne naprave nijedan incident, kako se ne bi bacila mrlja na mirno okupljanje u banjalučkom parku.

"Pozivam građane da dođu, ne da nama pruže podršku, nego da se bore za svoja prava", dodao je Vukanović.

On je kazao da građani širom svijeta vrše pritisak na vlast i institucije sistema iskazujući nezadovoljstvo na ulici.

Još iz INFO

Komentari 6

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jadan narod

Jadan bijedni narod koji se odaziva na skupove politicara. Njima je jedini cilj dobiti vlast, zasjesti u fotelje i upravljati resursima, pozaposljavati sto vise poltrona koji ce ko sluge hodati za njima. A ti jadni bijedni narode idi na skupove i navijaj za njih.

zak

A sta je sa vecinom koja je protiv okupljanja na Trgu i ipred Hrama?

Xy

@zak A da je na Trgu Dodik razapeo sator i zapjevao, okupili bi se sendvicari....i ne bi bilo zabranjeno. Koliko vidim svima je dobro, zbog dobrote pakuju kofere, odricu se drzavljanstva i odlaze. Odlaze kompletne porodice, ne na privremeni rad nego zauvijek, bez zelje da se ikada vrate.

MILOS

NISTA OD TRGA SAMO U PARKU MLADEN STOJANOVIC SE MOGU ODRZAVATI PROTESTI

Xy

@MILOS Kad vec sve znate, a mogu li setati, kao u Srbiji?

MONDO REPORTAŽE