• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema prepreka ukidanju viza

Na hitnoj sjedniciDoma bi trebalo da bude imenovan direktor i zamjenik direktora Agencije za borbu protiv korupcije BiH.

 Nema prepreka ukidanju viza Izvor: MONDO

Čim članovi Kolegijuma Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ilija Filipović i Sulejman Tihić dođu s godišnjeg odmora, biće održana hitna sjednica Doma, na kojoj bi trebalo da bude imenovan direktor i zamjenik direktora Agencije za borbu protiv korupcije BiH, čime bi praktično bile otklonjene sve prepreke za ukidanje viznog režima za građane BiH.

 Dušanka Majkić, predsjedavajuća Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, potvrdila je za "Fokus" da je to imenovanje ona lično i predložila na prošloj sjednici Doma, ali da njen prijedlog nije prihvatio Tihić.

"S obzirom da je zbog prolongiranja imenovanja direktora i zamjenika direktora Agencije sada dovedena u pitanje liberalizacije viznog režima, nadam se da će to Tihić prihvatiti", rekla je Majkićeva i naglasila da je za 23. avgust zakazano otvaranje koverata za izbor kandidata za izbor direktora i zamjenika, tada će doći i do konačnog dogovora oko sjednice, na čijem će dnevnom redu biti ta tačka.

Ona smatra da nema mjesta panici, jer ako ne bude drugih kandidata koji ispunjavaju uslove, imenovanje Mije Krešića biće potvrđeno u septembru i na taj način neće biti ugrožena liberalizacija viznog režima.

Majkićeva je pojasnila da ovaj izbor ni u kojem slučaju ne može ići u nedogled, kao što je u slučaju Uprave za indirektno oporezivanje BiH ili Regulatorne agencije za komunikacije, jer se na te funkcije biraju tri osobe iz sva tri naroda.

"Sudbinu UIO i RAK uskoro će dijeliti pola institucija u BiH, jer će isteći mandat sadašnjem rukovodstvu. Vidjeli smo tu nekorektnost, pa i tamo gdje su izabrani najbolji kandidati, to se ne može završiti, jer se ne može dobiti podrška u Savjetu ministara. Očigledno je da je stanje takvo kakvo je i da dobro treba razmisliti poslije izbora s kim formirati vlast, kako se ovakve stvari više ne bi događale", naglasila je Majkićeva.

Salmir Kaplan, portparol SDA, naglasio je da ova stranka ni na koji način neće osporavati proces imenovanja direktora Agencije i dvojice zamjenika.  (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE