• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odbačen još jedan zahtjev Karadžića

Haški sud odbacio zahtjev Radovana Karadžića za odlaganje suđenja na tri sedmice, kako bi mogao preslušati snimke razgovora Ratka Mladića, koje mu je dostavilo tužilaštvo.

 Odbačen još jedan zahtjev Karadžića Izvor: MONDO

U saopštenju Haškog tribunala objavljenom u petak navodi se da se tužilaštvo protivi Karadžićevom zahtjevu zbog nepružanja dokaza da bi eventualno odlaganje suđenja bilo u interesu pravde.

Sudsko vijeće Tribunala je u obrazloženju odluke navelo da objavljivanje obimnije dokumentacije u toku suđenja nije neuobičajeno i da, tokom razmatranja zahtjeva za odlaganje uzima u obzir, između ostalog, prirodu materijala, njegov obim i složenost, jezik, broj dana u sedmici tokom kojih sud zasjeda.

Bivši predsjednik Republike Srpske zatražio je od Haškog tribunala prije tri dana odlaganje nastavka suđenja kako bi on i njegov tim branilaca imali vremena da pregledaju trake bivšeg komandanta Vojske RS, audio i video kasete, kompakt diskove i DVD, zaplijenjene u martu tokom pretresa stana Mladićeve supruge u Beogradu, a koji sum u dostavljeni 4. avgusta.

Karadžić je u dvije tačke optužen za genocid nad nesrbima u Srebrenici i još sedam opština u BiH, a u devet tačaka za progon, istrebljenje, ubistva, deportacije, nehumana djela, teror i nezakonite napade na civile i uzimanje međunarodnih talaca tokom rata u BiH.

Suđenje nekadašnjem lideru Republike Srpske treba da bude nastavljeno 17. avgusta, poslije ljetnje pauze koja je trajala od 26. jula.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE