• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Flajner: Srbija treba da tuži sve koji su priznali Kosovo

Pravni savetnik srpskog pregovaračkog tima, profesor Tomas Flajner izjavio je da bi Srbija trebalo da tuži države koje su priznale nezavisnost Kosova.

 Flajner: Srbija treba da tuži sve koji su priznali Kosovo Izvor: MONDO

Pravni savetnik srpskog pregovaračkog tima, profesor iz Švajcarske Tomas Flajner izjavio je da bi Srbija trebalo da tuži države koje su priznale nezavisnost Kosova i učestvuje na eventualnim novim pregovorima samo ako oni budu otvoreni za različite ishode.

"Pravna pozicija Srbije bila bi bolja ako direktno tuži zemlje koje su priznale nezavisnost Kosova, a na eventualnim novim pregovorima treba da učestvuje samo ako oni budu potpuno otvoreni za različite ishode i zasnovani na principu konsenzusa", rekao je Flajner za današnje "Večernje novosti".

Prema njegovim rečima, pre tužbi potrebno je da Srbija prvo prihvati obavezujuću jurisdikciju Međunarodnog suda pravde u Hagu, što do sada nije učinila.

Upitan da li je već izgubljeno dragoceno vreme za tužbe, Flajner je rekao da je bolje da se što pre to učini, ali i da kada je reč o proceduri Međunarodnog suda pravde nema vremenskog limita.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE