• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta je Milošević tražio od Mladića?

Iz snimka razgovora vidi se da je Milošević već dogovorio sa političkim krilom Republike Srpske prekid neprijateljstava, prenosi Blic.

 Šta je Milošević tražio od Mladića? Izvor: MONDO

Nekadašnji predsjednik Srbije Slobodan Milošević tražio je 1995. od tadašnjeg komandanta Vojske RS Ratka Mladića da povuče tešku artiljeriju kalibra preko 82 milimetra sa položaja oko Sarajeva, piše beogradski dnevnik "Blic".

Milošević je u razgovoru sa general-pukovnikom Milanom Gverom naveo šta Gvero treba da prenese Mladiću i ubjeđivao ga da muslimanske snage to neće iskoristiti za zauzimanje teritorija, piše ovaj list, koji je objavio transkript razgovora Miloševića i Gvera.

Iz snimka razgovora, koji je, kako navodi list, snimio Mladić, vidi se da je Milošević već dogovorio sa političkim krilom Republike Srpske prekid neprijateljstava, ali da je ostalo da ubijedi Mladića koji u to vrijeme nije bio u dobrim odnosima sa Radovanom Karadžićem.

Mladić je odlučio da snima svoje razgovore čak i sa Miloševićem zbog toga što je Beograd stao uz političko krilo RS, piše list.

Razgovor, koji se u cjelosti može preslušati na veb sajtu beogradskog lista, odigrava se u jesen 1995. godine u vrijeme kada Unproforom komanduje Bernar Žanvije i uoči žestokih djelovanja NATO avijacije po srpskim položajima u BiH. (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE