• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Rasprava oko stikera dobra za Banjaluku"

Autor mondo.ba

"Mi smo stikerima dobili efekte koje smo htjeli, a to je da Banjaluka ima dodatnu vidljivost, jer su društvene mreže i mobilne aplikacije nešto što svi koriste, a ta kontroverzna rasprava je izazvala još veću vidljivost", kaže Radojičić

 Igor Radojičić: Rasprava oko stikera dobra za Banjaluku Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić u intervjuu za "Glas Srpske" kaže da opozicija želi da generiše istu situaciju kao i prošle godine i da Banjaluku drži u stanju stalnih protesta i time pravi uvod u izbore, ocijenivši da je to iscrpljivanje građana i pokušaj stvaranja nervoze, koja u dobroj mjeri ugrožava funkcionisanje grada.

"Ako imamo konstantne proteste i zauzimanje određenih dijelova grada, onda tu ne možemo imati ni kulturne, ni sportske, ni zabavne, ni turističke događaje", rekao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, jasno je da je riječ o ranoj kandidaturi i početku prilično agresivne predizborne kampanje.

"Grad se pokušava ponovo držati pod stalnim pritiskom, protestima i blokadama i na taj način se pokušavaju kopirati prošlogodišnji događaji, kada je dio poslanika prevario Banjalučane i uzeo 20.000 glasova na tragediji jedne porodice. Sada se mijenja tema i na istoj matrici pokušavaju Banjalučane ponovo prevariti i uzeti 40.000 glasova za lokalne izbore", rekao je Radojičić.

Govoreći o zahtjevu koji mu je sa protesta uputila opozicija da se izjasni o događajima u Banjaluci, Radojičić je istakao da je svakodnevno prisutan u javnosti i da se mogu pronaći desetine izjava u vezi sa protestima u gradu i drugim stvarima.

On je podsjetio da je Ustavom zagarantovana i mora biti omogućena sloboda javnog okupljanja i sloboda mišljenja.

"Ali i oni koji odobravaju i oni koji organizuju okupljanja moraju poštovati zakone koji propisuju kako se ta okupljanja vrše. Ako svi to poštuju, onda nema problema i ima prostora i za one koji protestuju i za one koji se vesele ili organizuju bilo kakve druge skupove u gradu. Ako bilo ko iskoči izvan okvira zakona, onda nastaju i bezbjednosni i politički i svi ostali problemi. Pri tome slike koje idu iz grada, a mislim i na one kada su bile intervencije policije, trebalo bi da budu mnogo odmjerenije i umjerenije", naglasio je Radojičić.

Govoreći o zagađenju zemljišta piralenom u poslovnoj zoni "Incel", Radojičić je rekao da su sa šireg prostora "Incela" uzete desetine uzoraka tla i vode i da se rezultati očekuju u toku mjeseca.

"U pripremi je plan aktivnosti koji bi trebalo da bude prevencija da se takve situacije ne ponove, da bude procijenjeno kako treba sanirati teren i rečeno šta se može uraditi sa zagađenim tlom. Plan podrazumijeva i konstantna mjerenja i uzorkovanja, kao i širok i obiman program besplatne preventivne zdravstvene zaštite, a naravno da ćemo insistirati i na tome da bude utvrđeno ko je kriv za aferu `Piralen`", istakao je Radojičić.

Komentarišući buru koja se digla na društvenim mrežama oko "spornog" stikera za Viber koji je dio javnosti proglasio za seksistički, gradonačelnik Banjaluke navodi da je ta rasprava izazvala još veću vidljivost Banjaluke, što je bio i cilj te kampanje.

"Mi smo stikerima dobili efekte koje smo htjeli, a to je da Banjaluka ima dodatnu vidljivost, jer su društvene mreže i mobilne aplikacije nešto što svi koriste, a ta kontroverzna rasprava je izazvala još veću vidljivost. O tom jednom stikeru su podijeljena mišljenja, ali ideja i namjera Gradske uprave nije bila uvredljiva, već vizuelizacija jedne urbane legende, za koju svi znamo i za koju i gosti čuju prije nego za Kastel ili krivi sat, ali svakako ćemo uvažiti i drugačije stavove", kaže Radojičić.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE