• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obustava saobraćaja preko Manjače i kroz Tijesno

Autor SRNA

Kroz kanjon Tijesno kod Banjaluke danas će biti obustavljen saobraćaj zbog Evropskog prvenstva u raftingu na rijeci Vrbas, kao i na regionalnom putu preko Manjače, gdje se izvodi bojevo gađanje.

 Obustava saobraćaja preko Manjače i kroz Tijesno Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba
Ilustracija
Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Vozila će koristiti alternativne pravce, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Obustava saobraćaja kroz kanjon Tijesno na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka biće na snazi od 10.00 do 16.00 časova, a alternativni pravac je Banjaluka-Han Kola-Ledenice-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Izmjena saobraćaja neće se odnositi na autobuse redovnih linija javnog prigradskog prevoza Banjaluka-Bočac i Banjaluka-Agino Selo, kojima je to jedini pristup naseljima, kao i na vozila hitne medicinske pomoći.

Saobraćaj će regulisati policijski službenici policijskih uprava Banjaluka i Mrkonjić Grad.

Zbog izvođenja bojevog gađanja na vojnom poligonu Manjača do 16.00 časova privremeno će biti obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Han Kola-Stričići, a alternativni pravac je Han Kola-Ledenice-Stričići.

Aktuelni su radovi na regionalnom putu Šekovići-Caparde u mjestu Papraća, zbog čega se vrši naizmjenično propuštanje vozila, jednom trakom, te na magistralnim putnim pravcima Kotor-Varoš-Obodnik gdje je u toku izradnja mini hidroelektrane, te na dionici Milići-Vlasenica.

U toku je rekonstrukcija lokalnih puteva u opštini Donji Žabar, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja na regionalnom putu Obudovac-Lončari.

Izmjene saobraćaja aktuelne su na auto-putu Gradiška-Banjaluka zbog sanacije klizišta, te zbog izgradnje naplatnih stanica "Čatrnja", "Nova Topola" i "Aleksandrovac", kao i na dionici magistralnog puta Johovac-Rudanka zbog isključivanja i uključivanja mehanizcije koja je angažovana na izgradnji auto-puta od petlje Johovac do petlje Rudanka.

Saobraćaj je izmijenjen na magistralnom putu Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo, zbog izgradnje male hidrocentrale Krupac na rijeci Željeznici.

Režim saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu Bileća-Podosoje zbog rekonstrukcije vodovodne mreže, na putevima na području opštine Modriča, te na regionalnim putnim pravcima Derviši-Klašnice i Obudovac-Lončari gdje je u toku izgradnja pješačkih staza.

Obustava saobraćaja zbog klizišta na snazi je na lokalnom putu Svodna-Brezici na području opštine Novi Grad, dok u mjestu Strike, na lokalnom putu Gornja i Donja Piskavica, vozila prolaze naizmjenično, jednom trakom.

Zbog klizišta je usporen saobraćaj na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, te na regionalnim putnim pravcima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare-Čelić.

U Trnu je zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe zabranjen za teretna vozila, dok ostala vozila saobraćaju jednom kolovoznom trakom.

Na centru Banjaluke danas će zbog dodjele nagrada za nagradnu igru "10 'ladnih Nektara" na Trgu Krajine od 14.00 do pola časa poslije ponoći biti obustavljen saobraćaj u Ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića na dijelu od Bulevara Cara Dušana do Aleja Svetog Save.

Kada je riječ o Banjaluci, do 2. septembra će svake subote od 18.00 časova do ponedjeljka do 5.30 časova Ulica Kralja Petra Prvog Karađorđevića, od hotela "Bosna" do Ulice Marije Bursać, biti pretvorena u pješačku zonu.

Zbog izgradnje istočnog tranzita obustavljen je saobraćaj u Ulici Krfska, na dijelu od Ulice Cara Lazara do Ulice Patrijarha Arsenija Čarnojevića. Radovi su planirani do 31. jula.

U Federaciji BiH na snazi je obustava saobraćaja na mostu preko rijeke Plive u Jajcu. Za vozila do sedam tona alternativni pravac je Jajce-Jezero, a za vozila mase veće od sedam tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

Sanacioni radovi izvode se u tunelu Vranduk dva na magistralnom putu Zenica-Nemila, gdje se saobraća naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici je moguće formiranje dužih kolona u oba smjera.

Zbog sanacionih radova saobraćaj je usporen i na putnim pravcima Jošanica-Stup, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralnim putevima u Ključu i u Mostaru.

Na graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta. Iz bezbjednosnih razloga i dalje je na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE