• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Republika Srpska tužila Federaciju BiH

Autor SRNA

Vlada Republike Srpske uputila je danas Sudu BiH tužbu protiv Federacije BiH (FBiH) zbog duga od raspodjele prihoda od indirektnih poreza u vrijednosti od 34.571.047 KM.

 Republika Srpska tuži Federaciju BiH Izvor: Mondo/Željko Svitlica
Izvor: Mondo/Željko Svitlica


Tužba je podnesena radi naknade štete od 34.571.047 KM i odnosi se na period od jula 2017. godine do decembra 2018. godine, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Republika Srpska podnosi tužbu protiv FBiH radi naknade štete zbog neodobravanja nespornih prijedloga odluka o obračunu koeficijenata za raspodjelu indirektnih poreza od jula 2017. godine do decembra 2018. godine i prijedloga obračuna drugog privremenog poravnanja između entiteta za 2017. godinu i prijedloga obračuna drugog privremenog poravnanja između entiteta za 2017. godinu.

Institucije Republike Srpske dale su saglasnost na tužbu koju je pripremilo Pravobranilaštvo Republike Srpske.

Zbog neusvajanja novih koeficijenata za raspodjelu sredstava, novac koji pripada Republici Srpskoj sliva se na račun FBiH.

Vlada Republike Srpske bila je spremna i otvorena za saradnju ali zbog opstrukcija Ministarstva finansija FBiH i izostajanja rješenja, Vlada Srpske, s ciljem zaštite budžeta i prava građana Republike, zatražila je nadokandu štete sudskim putem.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Fj

Koliko se cekalo na tu fampznu tuzbu.Da obican covjek duguje drzavi,svom silom bi naplatila ali gdje tvrdo,tu nalaze izgovore.RS uzima od svojih građana poteze,da bi davala i jačala institucije federacije.Zato i imaju sve bolje i vise,nego RS.

MONDO REPORTAŽE