• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanović: Dokazi KPS koji terete 21 Srbina su lažni

Predsednik SNV ocenio da su podaci koji je KPS prikupila protiv 21. Srbina zbog učešća u neredima na prelazima u Jarinju i Brnjaku lažni

 Ivanović: Dokazi KPS koji terete 21 Srbina su lažni Izvor: MONDO

Predsednik Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova (SNV) Milan Ivanović optužio je danas Kosovsku policijsku službu da lažnim optužbama Srba za učešće u nemirima posle proglašenja nezavisnosti Kosova želi da destabilizuje situaciju na severu Pokrajine.

Ivanović je u izavi za agenciju Beta ocenio da su podaci koji je Kosovska policijska služba prikupila protiv 21. Srbina zbog učešća u neredima na prelazima u Jarinju i Brnjaku lažni.

"Ako imaju podatke to mogu biti samo falsifikati i lažni dokazi", kazo je Ivanović i nagalsio "da ne zna kako albanska KPS može da ima neke podatke jer ne funkcioniše na severu pokrajine".

Prema njegovim rečima, Srbe lažno optužuju da bi destabilizvali situaciju na severu i da bi impelementirali nezavisnu državu Kosovo.

"Optžbe su deo paketa koji treba da zaplaši Srbe i omogući implemetaciju EULEX-a i lažne NATO države što se najlakše postiže nasiljem, provokacijama i hapšenjem Srba", kazao je Ivanović.

LiderSNV je dodao da su i ranije postojale lažne optužbe i da je to brutalan načn na koji kosovske institucije demonstriraju silu.

Kosovska policijska služba (KPS) predala je međunarodnom tužiocu podatke koje terete 21 Srbina za učešće u paljenju carinskih punktova na prelazu između Srbije i Kosova.

Portparol KPS Veton Eljšani rekao je agenciji Beta da je sedam Srba osumnjičeno za učestvovanje u paljenju carinskog punkta u Jarinju kod Leposavića, a 14 za isto krivično delo, izvršeno na prelazu Brnjak kod Zubinog Potoka.

Prema podacima KPS te Srbe dokazi terete za šest krivičnih dela.

(Beta/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE