• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džaferović: Blaga i neutralna Vučićeva reakcija

Autor mondo.ba

Zabrinjavajuće je blaga i neutralna reakcija predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića na današnji Dodikov istup, kaže član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović.

 Džaferović: Blaga i neutralna Vučićeva reakcija Izvor: FENA

"Ako Vučić zaista poštuje Dejtonski mirovni sporazum, suverenitet i integritet Bosne i Hercegovine, kao što tvrdi, onda i Dodiku i svima oko Dodika mora jasno reći da je secesija nemoguća, da se odluke Ustavnog suda moraju poštovati, a institucije države Bosne i Hercegovine ne smiju blokirati," rekao je Džaferović za Fenu.

Bošnjački član Predsjedništva BiH smatra da Milorad Dodik bez potrebe ide u Beograd, jer se, kako kaže, o pitanjima koja se tiču Bosne i Hercegovine odlučuje isključivo u BiH.

"Umjesto što bez potrebe diže tenzije u BiH i regonu, bolje bi mu bilo da se okrene poštivanju Dejtonskog mirovnog sporazuma, Ustava BiH i odluka Ustavnog suda BiH, i da deblokira rad državnih institucija. Danas je, u prisustvu predsjednika Srbije i patrijarha SPC, ponovio prijetnju o secesiji. Milorad Dodik neće nikada od Bosne i Hercegovine odvojiti niti jedan njen pedalj i to mora biti jasno i njemu i svima koji možda o tome sanjaju. Isto tako mu mora biti jasno da neće proći ni njegove bahate prijetnje, uvrede i ucjene. Na ultimatume ne pristajemo, niti se Dodika plašimo," kazao je Džaferović.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE