• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS i PDP: Stanivuković najvjerovatnije zajednički kandidat u Banjaluci

Autori mondo.ba Autori Brankica Spasenić

Delegacije PDP-a i SDS-a razgovarali su danas u Banjaluci o saradnji na predstojećim lokalnim izborima i koalicionom sporazumu koji će uskoro potpisati.

 Stanivuković vjerovatno zajednički kandidat SDS i PDP Izvor: Mondo - Brankica Spasenić

Iako nije precizno istaknuto, iz današnjih izjava lidera dvije stranke moglo se naslutiti da će Draško Stanivuković biti zajednički kandidat opozicije za Banjaluku.

Kada je u pitanju Bijeljina, predsjednik SDS-a Mirko Šarović je bio kategoričan da će tamo SDS imati svog kandidata.

Možda će vas zanimati

Šarović je najavio da će saradnja sa PDP-om uskoro biti formalizovana, a da će tražiti i druge političke subjekte koji bi im se pridružili.

"Ovo je posljednja uspješna godina aktulene vlasti, ne samo na lokalu, nego i na republičkom nivou. Vjerujemo da se bliži kraj režimu u RS, a na to ukazuje mnogo toga," rekao je Šarović i ocijenio kako će uslijediti „početak velikog preokreta u cijeloj BiH i u RS“

Govoreći o podršci Stanivukoviću (PDP) za gradonačelnika Banjaluke, on je naglasio da opozicija treba da ima jednog kandidata.

"Ne dva ili tri, nego samo jednog. Podržaćemo onog kandidata koji ima najviše šanse da pobijedi," rekao je Šarović.

Govoreći o Bijeljini, Šarović je kazao da SDS mora da ima svog kandidata.

"On mora da bude samo SDS-ov. Ne možemo graditi saradnju na lošem. SNSD i njihova politika i politika SDS-a, skoro da nemaju zajednički imenitelj. Ako bi SNSD priznao da je tamo pogriješio i da su spremni da prihvate politiku SDS-a , onda bi se moglo razgovarati. Ovdje se radi o konceptu, ne o pojedincu. Da budem jasan, nema kompromisa sa SNSD-om u Bijeljini, samo sto posto kandidat SDS-a," rekao je Šarović.

Odgovarajući na pitanje da li će Milan Radović, koji je prošle sedmice napustio DNS, pristupiti SDS-u, Šarović je kazao da bi bilo „vrlo korisno za SDS i cijelu opoziciju da Radović bude dio opozicije“.

Slučaj ''Radović''...

"Bio bih vrlo zadovoljan ukoliko bi on prešao u SDS," dodao je Šarović

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović je istakao da je današnji sastanak pokazatelj namjere da izađu zajedno na lokalnim izborima.

"Zajedno možemo pobijediti i sve ćemo učiniti da 4. oktobra, uprkos lošim iskustvima sa izbornim pravilima, da pobjedničkim korakom osvojimo najveći dio lokalnih sredina. Ozbiljni smo u toj namjeri. U roku mjesec dana ćemo definisati ključne pravce i strategiju u svakoj od lokalnih sredina," rekao je Borenović.

On je istakao da je opredjeljenje da se ide sa jednim kandidatom u što većem broju lokalnih zajednica, po mogućnosti u svim, pa tako i u Banjaluci.

"Naša poruka sa ovog sastanka je da u nespornim sredinama, gdje je jasno da ćemo ići sa jednim kandidatom, da naši gradski odbori sjednu i definišu sve strateške pravce djelovanja," podvukao je Borenović.

On je podsjetio na je Gradski odbor PDP-a u Banjaluci kandidovao Draška Stanivukovića za gradonačelnika najvećeg grada u Srpskoj.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE