• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Komisije iz BiH i Hrvatske će utvrditi ko i kako sječe šumu na granici

Autor SRNA

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković i ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman dogovorili su u Zagrebu da zvanične komisije za granice posjete lokalitete planine Plješevice i utvrde činjenice o sječi šume.

 Sječa šume BiH Hrvatska Plješevica Izvor: Guliver /Getty Images/ iStock / Getty Images Plus/ udovichenko

Ovaj sastanak je, povodom dešavanja u vezi sa sječom šuma u Unsko-sanskom kantonu, organizovan juče na zahtjev Turkovićeve, koja je predložila da na teren budu upućene zvanične komisije za granice, pa je dogovoreno da to bude organizovano u najskorije vrijeme da bi nesporazum bio riješen na obostrano zadovoljstvo, saopšteno je danas iz Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara.

Hrvatski šef diplomatije ponovio je zvanične stavove da Hrvatska ne ugrožava teritorijalni integritet BiH i da se aktivnosti na sječi šume u području planine Plješevice odvijaju isključivo na hrvatskoj teritoriji.

Pročitajte i ovo



Ministri su razgovarali i o Trgovskoj gori, koja se pominje kao jedna od mogućih lokacija za odlaganje nuklearnog, odnosno radioaktivnog otpada.

Oni su se usaglasili da će i ovo pitanje rješavati u duhu dobrosusjedskih odnosa i da će se sve procedure odvijati konstruktivnim dijalogom radi postizanja kompromisa za dvije susjedne zemlje koje u tom duhu trebaju i dalje razvijati odnose.

Turkovićeva je ovom prilikom zahvalila za značajnu humanitarnu pomoć koju su Hrvatska i njeni građani nedavno uputili BiH s ciljem borbe protiv epidemije virusa korona.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE