• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šarović: Nećemo podržati zaključke posebne sjednice NSRS

Autor SRNA

Lider SDS-a Mirko Šarović izjavio je da ova stranka neće podržati zaključke sa posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, koja je zakazana za ponedjeljak, 7. septembra.

 Šarović: Nećemo podržati zaključke posebne sjednice NSRS Izvor: MONDO/Brankica Spasenić

"SDS će učestvovati na sjednici Narodne skupštine, ali neće podržati zaključke u smislu pokretanja vitalnog nacionalnog interesa kada je u pitanju Memorandum koji je potpisala Centralna izborna komisija sa Međunarodnom organizacijom za izborne procese, jer smatra da za tako nešto nema nikakvog razloga", rekao je Šarović novinarima nakon sjednice Predsjedništva stranke u Istočnom Sarajevu.

On tvrdi da se ovaj mehanizam bespotrebno koristi i zloupotrebljava, te da se ne koristi za najvažnije stvari.

Prema njegovim riječima, riječ je o tehničkoj saradnji i podršci CIK-u u skladu sa zakonodavstvom, te da je cilj tehničke pomoći "eliminisanje zloupotreba u izbornom procesu".

"Ima ozbiljnih indicija da se masovno rade zloupotrebe i pronevjere, posebno oko registracije u Srbiji", tvrdi Šarović.

Narodna skupština Republike Srpske trebalo bi u ponedjeljak, 7. septembra, na posebnoj sjednici da razmatra prijedlog odluke o potvrđivanju izjave srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika po kojoj je odluka o odobravanju zaključivanja Memoranduma o razumijevanju između CIK-a BiH i Međunarodne fondacije za izborne sisteme, veoma štetna po interese Srpske.

Lideri Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, SDS-a Mirko Šarović i PDP-a Branislav Borenović dostavili su do sada zahtjev za obraćanje na posebnoj sjednici parlamenta Republike Srpske, 7. septembra, rečeno je Srni u parlamentu Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je ranije novinarima da je na Kolegijumu Narodne skupštine odlučeno da se na posebnoj sjednici mogu obratiti predstavnici parlamentanih stranaka, ukoliko dostave zahtjev do danas u 15.00 časova.

Sjednica je zakazana za 9.00 časova.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE