• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crna Gora: Za porciju voća 100 evra

Da je svjetski džet set Crnu Goru prepoznao kao svoj drugi dom svjedoče popunjeni kapaciteti najskupljih hotela na primorju.

 Crna Gora: Za porciju voća 100 evra  Izvor: MONDO

Dolaskom ekskluzive u Crnu Goru doplovile su i eksluzivne cijene, pa izdvajanje 100 evra za porciju svježe lubenice, ananasa i dunje, koja se nalazi na meniju lokala "Purobeach" u Porto Montenegru, za svjetske milionere, koji su uglavnom gosti ovog eksluzivnog mjesta, prestavlja tek sitninu.

U novoizgrađenom Porto Montenegru postoji šest restorana, a "Purobeach" je među njima ponio titulu najekskluzivnijeg. Naravno, sa jedinstvenim ambijentom i uslugom idu i specifične cijene.

Na "Shisha meniju" "Purobeach"-a, uz uživanje u dimu iz nargile gostima se nude razne kombinacije voća i napitaka čija se cijena kreće od 30 do 100 evra koliko košta "Buda Bum" koji se sastoji od lubenice, ananasa i dinja.

S obzirom na to da je Crna Gora mediteranska zemlja sa izraženim planinskim vrhovima, menadžer hotela "Splendid" Nikša Bilčić je objasnio da je zahvaljujući tome stvarana lokalna autentična kuhinja planinsko-primorska.

"Specifičnost hotelskog restorana je "etno-moderna" kuhinja kojom želimo da naš hotel bude ogledalo avangardne gastronomske ponude Crne Gore koja je jedinstvena samo u našoj zemlji. Kao dokaz našem uspjehu su i pohvale poznatih ličnosti", kazao je on.

Bilčić je naveo da njihovi kuvari za inostrane goste najčešće pripremaju specijalitet kao što su srneća rozbratna u aromatičnom bilju sa sarmicom u listu raštana, krem brule od krompira sos od kleke koja košta 42 evra, zatim Rep grdobe, pečen u aromatizovanoj morskoj soli sa pršutom i morskim algama, čija cijena iznosi 34 evra, te prepeličja jaja "benedikt" za koja treba izdvojiti 16 evra.

Nesvakidašnji slatkiši koji se nalaze na meniju "Splendida" zaslužuju i neobično posluženje, pa kada gost naruči kolač "esplendodo" ne treba da se iznenadi kada mu naručeni desert na stolu servira šef poslastičara sa cijelim timom pomoćnika.

Cijela predstava i sladak zalogaj kolača "esplendido" gosta koštaju cijelih šest evra.

Nezaobilazno mjesto javnih ličnosti Balkana, ali i svjetskog džet seta, je hotel "Maestral", kojem se gosti uvijek rado vraćaju.

Šefu kuhinje Dušanu Milicu nije problem da spremi jela po želji i ugodi svakom zahtjevu. Milič je kazao da su najtražnija jela špageti sa grdobom i čeri paradajzom (20 evra), rižoto sa tikvicama i gamborima (12 evra)...

"Ono što "Maestral", između ostalog, izdvaja od konkurencije su jela teleći file sa omletom od spanaća (13 evra), teleći medaljoni sa gamborima i rezancima (14 evra)... Veoma tražena su i "jela sa kašikom", vrhunska čorba od vrganja (tri evra), kao i potaž od špargli za koji gost treba da izdvoji takođe tri eura, što je zanemarljivo u odnosu na kvalitet koji se nudi", dodao je šef kuhinje hotela "Maestral".

Menadžeri hotela "Soa" na Žabljaku i "Bianca Resort&Spa" u Kolašinu, Igor Jovanović i Žarko Lukovac su za Vikend novine kazali da inostrani gosti najviše traže jela od mesa, i to najčešće biftek, koji iako pripreman na različite načine u oba hotela košta po 19 evra", prenosi danas CDM.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE