• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Monstrumu koji je ubio Tijanu suđenje tek 2015?

Autor mondo.rs

Istraga povodom stravičnog zločina koji je šokirao Srbiju zakonski može da traje šest meseci. Javnost očekuje efikasnost nadležnih, a predstoje saslušanje svedoka i određena veštačenja.

 Monstrumu koji je ubio Tijanu suđenje tek 2015? Izvor: MONDO/Lana Stošić

Izvor: MONDO/Lana Stošić

U Višem tužilaštvu u Subotici doneta je naredba o sprovođenju istrage u slučaju svirepog ubistva Tijane Jurić (15) iz tog grada, čija je tragična smrt potresla ne samo našu zemlju, već i čitav region, pišu "Novosti".

Mesar iz Surčina, Dragan Đurić (34), osumnjičen da je 26. jula u Bajmoku oteo, pretukao, pokušao da siluje, a zatim i duksericom udavio devojčicu, od subote je u pritvoru subotičkog zatvora, gde je sproveden sat po ponoći.

Đurić sam u ćeliji

Đurić nije smešten u samicu subotičkog Okružnog zatvora. On se od subote nalazi u jednoj višekrevetnoj sobi, ali je između četiri zida - sam, bez mogućnosti kontakta sa ostalim pritvorenicima.

Koliko će istraga trajati, sada na početku niko sa sigurnošću ne može da proceni, a zakon je dao rok od šest meseci. Prijatelji i poznanici porodice Jurić, ali i čitava javnost očekuju da će nadležni u ovom slučaju biti efikasni i istragu završiti u najkraćem mogućem roku.

U istrazi sada dalje predstoji saslušanje svedoka, a uradiće se određena veštačenja, a nije isključeno da Tijanin ubica bude podvrgnut neuropsihijatrijskom veštačenju, u zavisnosti od toga kako bude "gradio“ svoju odbranu.

Advokat Dragan Mileusnić juče je, po saznanjima "Novosti“, trebalo prvi put u zatvoru da razgovara sa svojim branjenikom Draganom Đurićem.

Subotičkom advokatu je, prema nezvaničnim saznanjima, juče pre podne sudija za prethodni postupak dao stalnu dozvolu za posete Đuriću, što znači da može da odlazi kod svog branjenika po potrebi i da ga poseti u skladu sa kućnim redom zatvora.

Za sada je izvesno da monstruoznog devojčicinog ubicu očekuje kazna od 30 do 40 godina zatvora.

Viši sud u Subotici odbio je ranije danas žalbu zbog određivanja pritvora branioca Đurića (34) osumnjičenog za ubistvo Tijane, tako da Đurić ostaje u pritvoru do naredne odluke suda.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE