• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučka Komercijalna banka se spaja sa NLB bankom

Autor Dušan Volaš

Komercijalna banka Banjaluka biće spojena sa sestrinskom bankom NLB Banjaluka, a očekuje se da će proces integracije trajati do kraja ove godine, potvrdili su u slovenačkoj Novoj Ljubljanskoj banci.

 Komercijalna banka NLB Banjaluka spajanje Izvor: Motortion/iStockphoto

NLB grupa je prošle godine kupila Komercijalnu banku Beograd koja je bila u većinskom državnom vlasništvu, a nakon toga preuzela i upravljanje tom i kćerkama bankama u Banjaluci i Podgorici.

"Projekat udruživanja NLB Banke Banjaluka i Komercijelne banke Banjaluka je već započet, kao i projekat spajanja banaka u Crnoj Gori. Na nivou obje banke formirane su zajedničke radne grupe i kolege aktivno rade na usklađivanju procesa sa standardima NLB Grupe i na definisanju novih procesa.

Očekujemo da će proces integracije trajati do kraja ove godine, a da će se konačno spajanje dvije banke izvršiti zajedno sa operativnom integracijom", kazali su u NLB Ljubljana za portal Capital.ba.

Banke će, kako navode, do konačnog, pravnog spajanja raditi kao odvojene samostalne banke, a u skladu sa već dogovorenim cilјevima za 2021. godinu.

Naglasili su da proces integracije neće uticati na klijente ovih banaka.

"Svoje depozite, kredite i račune će nastaviti da koriste pod istim uslovima, a kao dodatnu vrijednost navodimo i mogućnost besplatnog korištenja još šire mreže bankomata NLB i KB banke u našoj zemlji, uključujući i podizanje gotovine na ovim bankomatima u drugim zemljama u regionu", dodali su u NLB grupi.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE