• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi most na Savi biće privremeno u funkciji, a zvanično će biti otvoren za dvije godine

Autor Brankica Spasenić

Ministarka građevinarstva i ekologije RS Srebrenka Golić kazala je da će prekogranični most na Savi biti privremeno pušten u rad, ali samo za prevoz materijala kako bi se gradila druga faza ovog projekta, dok bi zvanično u promet mogao biti pušten za oko dvije godine.

 Most na Savi kod Gradiške biće pušten u rad za dvije godine Izvor: Andolija

Ona je pojasnila da je završena prva faza izgradnje prekograničnog mosta na rijeci Savi, a da druga faza, koja podrazumijeva brzu cestu od Gradiške do Okučana dužine oko četiri kilometra, treba da se izgradi za dvije godine.

„To je vrlo teška dionica koja će podrazumijevati izgradnju dva mosta dužine od oko 530 metara i 169 metara, i planiran je jedan nadvožnjak i čvorište od preko 70 metara. Tek nakon te izgradnje, biće sveobuhvatna upotrebna dozvola“, navela je Golić.

Rekla je da su ministarstva Vlade RS i Savjeta ministara BiH nedavno na sastanku u Zagrebu sa predstavnicima Vlade Hrvatske, dogovorila da se uradi tehnički prijem privremenog mosta koji bi koristio isključivo izvođač radova za prevoz materijala, jer bi preko milion metara kubnih materijala trebalo da se utroši u drugoj fazi.

„Dakle, biće privremeno pušten, a nakon dvije godine ćemo mi i resorno ministarstvo Hrvatske izdati sveobuhvatnu dozvolu“, rekla je Golić.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE