• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpska izvozi ugalj u Srbiju, ŽRS će prevoziti 800 tona dnevno

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Želјeznice Republike Srpske dogovorile su i definisale isporuku i prevoz uglјa za ukupno 256.000 tona na godišnjem nivou sa Javnim preduzećem "Elektroprivreda Srbije", saopšteno je iz ŽRS.

 ŽRS izvoze ugalj u Srbiju 800 tona dnevno Izvor: ŽRS

Iz Republike Srpske na relaciji Prijedor – Zvornik – Svilajnac dnevno će se teretnom kompozicijom Želјeznica Srpske, distribuirati 800 tona uglјa u narednih godinu dana.

Iz ŽRS je saopšteno da ugovorenim novim prevozima u teretnom saobraćaju preduzeće nastavlјa sa "pozitivnim trendom ostvarenih rezultata, što potvrđuju upravo operativni pokazatelјi poslovanja preduzeća".

"Osim finansijskog značaja, novi prevoz za ŽRS od izuzetne je važnosti za naše buduće tržišno poslovanje. Značajno je napomenuti da je povećanje prihoda u prvih pet meseci 2022. godine ostvareno upravo iz osnovne delatnosti preduzeća za 21.93%. Prihodi od prevoza roba u periodu januar – maj 2022. godine, iznose 14.448.569 KM i veći su za 2.606,009 KM u odnosu na isti period 2021. godine. U prvih pet meseci 2022. godine prevezeno je 1.834.722 tona roba, što je za 10,09% više u odnosu na ostvareni obim prevoza u istom periodu prošle godine. Takođe, ostvareno je 157.741.974 netotonskih kilometara, što je za 12.71% više kada govorimo o istom periodu iz 2021. godine. Naša očekivanja su da novim ugovorenim prevozima rezultati na kraju 2022. godine budu značajno veći, te doprinesu unapređenju želјeznice u svim segmentima", naglasio je Želјko Radić, vršilac dužnosti generalnog direktora Želјeznica Republike Srpske.

Takođe, izvjestan je prevoz i dodatnih količina uglјa za Srbiju iz Republike Srpske u iznosu do 45.000 tona, koji će u narednom periodu biti definisan ugovorom.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE