• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OFAC izbrisao "Integral inženjering" sa liste sankcija

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Građevinska kompanija "Integral inženjering" iz Laktaša, skinuta je s američke liste sankcija, objavila je Kancelarija za kontrolu strane imovine pri Ministarstvu finansija SAD (OFAC).

 Banke i sankcije građanima i firmama u RS Izvor: Shutterstock

Sankcije "Integralu" i njegovom preminulom vlasniku Slobodanu Stankoviću uvedene su u oktobru 2022. godine.

OFAC je objavio najnovija ažuriranja liste sankcija u kojima se navodi da su "Integral" i pokojni vlasnik Slobodan Stanković izbrisani sa SDN liste (Specially Designated Nationals And Blocked Persons List), objavile su Nezavisne novine.

Uvidom u listu može se vidjeti da je istovremeno na nju dodato nekoliko imena, Libanaca i Palestinaca, za koje se navodi da su povezani sa Hamasom.

"Integral inženjering" je prošle godine podnio zahtjev za uklanjanje sa liste OFAC Ministarstva finansija Sjedinjenih Američkih Država, potvrđeno je ranije za Radio Slobodna Evropa iz ove firme. Zahtjev su podnijeli u februaru 2023. godine.

Kompanija se danas kasnije oglasila saopštenjem u kojem navode da se raduju što će se "kompanija vratiti u punu funkcionalnost i nastaviti da pruža visokokvalitetne građevinske usluge širom regiona."

"Ostajemo privrženi viziji našeg osnivača Slobodana Stankovića da svojim radom obezbijedimo prosperitet i radna mjesta za mirnu Bosnu i Hercegovinu sa otvorenim granicama svim njenim susjedima za trgovinu i slobodno kretanje radne snage. Koristimo ovu priliku da se zahvalimo svom osoblju koje je moralo da trpi pritisak i neizvjesnost dok je trajao postupak uklanjanja sa liste, našim poslovnim partnerima koji su ostali lojalni Integralu i ukazali nam povjerenje, našim advokatima iz SAD i našem stručnom timu koji su zajedno naporno radili da bismo stigli do cilja", navodi se u saopštenju, prenio je N1.

Porodica pokojnog Slobodana Stankovića je posebno zadovoljna zbog njegovog uklanjanja sa liste. Stanković je preminuo u februaru 2023. godine.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE