• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Upis akcija do četvrtka

Upis besplatnih akcija privatizovanih društvenih preduzeća, koji je počeo 28. januara, biće završen u četvrtak, 31. jula

 Upis akcija do četvrtka Izvor: MONDO

Upis besplatnih akcija i novčane nadoknade od prodaje akcija privatizovanih društvenih preduzeća, koji je počeo 28. januara, biće završen u četvrtak, 31. jula. Prema podacima Agencije za privatizaciju, do sada se prijavilo 4.646.680 građana.

Agencija za privatizaciju podseća da su za prijavljivanje potrebni lična karta i broj dinarskog računa u banci, a građani koji nemaju otvoren račun u banci mogu da ga besplatno otvore na svakom šalteru "Pošte Srbije".

Građanima koji su ostvarili pravo na besplatne akcije preduzeća u kojem su radili, a koje su male vrednosti ili su bezvredne jer je preduzeće u stečaju, od 14. aprila je omogućeno je da se odreknu tih akcija.

Zahteve za odricanje od akcija podnelo je 117.102 građana, a poništena je 281 potvrda o pravu na besplatne akcije. Na zahtev građana, upis u evidenciju nosilaca prava na besplatne akcije obustavljen je u 924 slucaja, a prema podacima Agencije za privatizaciju, za besplatne akcije prijavilo se 1.670 maloletnika.

Isplata novčane naknade iz privatizacionog registra, kako se očekuje, počeće u prvom kvartalu 2009. godine, a besplatne akcije dodeljivaće se sukcesivno do kraja 2010.
Zaposleni i bivši zaposleni šest javnih preduzeća - EPS-a, Telekoma Srbije, JAT ervejza, NIS-a, Galenike i Aerodroma "Nikola Tesla", prijavljuju se u filijalama Nacionalne službe za zapošljavanje.

Pravo na besplatne akcije imaju svi građani koji su postali punoletni do 31. decembra 2007. i upisani su u birački spisak, a uslovi su i da su na dan 3. januara 2008. bili državljani Srbije, a na dan 30. juna 2007. imali prebivaliste na teritoriji Srbije, odnosno status privremeno raseljenog lica sa Kosova i Metohije i da nisu već ostvarili pravo na besplatne akcije.

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE