• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raspisan novi tender za Geneks na Kopaoniku

Drugi po redu tender za prodaju Geneks hotela na Kopaoniku, ovog puta po minimalnoj početnoj ceni od 23 miliona evra.

 Raspisan novi tender za Geneks na Kopaoniku Izvor: MONDO

Agencija za privatizaciju objavila je u četvrtak novi, drugi po redu tender za prodaju hotelskog kompleksa "Geneks" na Kopaoniku, po minimalnoj početnoj ceni od 23 miliona evra.

Rok za dostavljanje ponuda je 22. septembar, a tenderska dokumentacija će kupcima biti dostupna od 11. avgusta.

Na prodaju se nude Hotel "Grand", ukupne površine od 18.237 kvadrata, hotel "Sunčani vrhovi" i apartmani "Konaci", koji se sastoje od šest medusobno povezanih polukružnih paviljona ukupne površine od 29.635 kvadrata.

Tu su još 102 stana na Kopaoniku, ukupne površine 2.743 kvadrata i restoran "Zvrk".

Da bi učestvovali na tenderu, potencijalni kupci biće u obavezi da obezbede četiri zvezdice za hotel "Grand" u roku od dve godine od dana preuzimanja, dok je za hotel "Sunčani vrhovi" i apartmane "Konaci" predviđen uslov da ih u naredne tri godine podignu na nivo kvaliteta poslovanja od četiri zvezdice.

Investitori će morati i da zadrže postojeće funkcije hotela i apartmana najmanje sledećih deset godina, ali i namenu stanova koje koriste zaposleni u periodu od tri godine od zaključenja transakcije.

Uslov za učešće na tenderu za potencijalne investitore je i da raspolažu zaštićenim znakom "brend" u odmorišnom hotelijerstvu sa najmanje četiri zvezdice i da u svom sastavu imaju deset hotela u odmorišnom hotelijerstvu, na planinskim ili drugim lokacijama, od kojih svaki ima kategoriju četiri internacionalne zvezdice.

Predviđeno je i da pravo učešća imaju kompanije sa menadžmentskim Ugovorom, odnosno Ugovorom o upravljanju i koje posluju prema predviđenim uslovima.

Poštovanje minimalnog socijalnog programa, odnosno zadržavanje u radnom odnosu svih 253 zaposlenih je takođe jedan od uslova postavljenih potencijalnom kupcu.

Da bi se obezbedilo učesće samo ozbiljnih kompanija iz sveta hoteliljerstva, Agencija je predvidela i dosta visoki iznos za licitacionu garanciju - šest miliona evra.

Prvi put, Agencija za privatizaciju je krajem prošle godine objavila tender za prodaju hotela i drugih objekata nekadašnjeg Geneksa na Kopaoniku, ali je tada početna cena iznosila 45 miliona evra.

Međutim, za učešće na tom tenderu nije pristigla nijedna ponuda, iako je tendersku dokumentaciju otkupilo pet kompanija.

Među zainteresovanima bili su švajcarska firma "Houm art end sejls servises" (Home Art & Sales Services) u vlasništvu biznismena Filipa Ceptera, "MK grupa" iz Beograda, "Hamsted investments" iz Beograda, beogradski "InterDil Invest" i "Aida aset asosijejšn" iz Linheštajna.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE