• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velja Ilić: Ja gradio, a oni se slikaju

Lider Nove Srbije i doskorašnji ministar za infrastrukturu Velimir Ilić oštro je kritikovao aktuelnu vladu da se hvali tuđim projektima.

 Velja Ilić: Ja gradio, a oni se slikaju Izvor: MONDO

On je nove ministre optužio i da daju lažna obećanja i odlažu realizaciju povoljnih međunarodnih aranžmana u oblasti energetike.

"Skoro svakog dana gledamo kako se razni zvaničnici slikaju na gradilištima koje sam ja započeo. U isto vreme sprečavaju gradnju autoputa kroz centralnu Srbiju do Požege. Nemam ništa protiv da se prave i druge saobraćajnice, ali treba voditi računa i o njihovoj rentabilnosti", rekao je Ilić u emisiji "Izbor", čačanske televizije "Galaksija 32".

On je dodao da, prema podacima kojima on raspolaže, relacijom Subotica-Novi Sad dnevno prođe oko 5.000 vozila,od Leskovca prema Makedoniji 3.000 do 5.000,a Ibarskom magistralom od 15.000 do 27.000 vozila.

Ilić je izrazio čuđenje namerom da se u gradnju autoputa kroz Vojvodinu ulaže oko 350 miliona evra državnih para, i to bez tendera, dok se otkazuje koncesioni ugovor za modernu saobraćajnicu do Požege.

"Vojvodina hoće da Srbija finansira gradnju njihove deonice puta, a neće da pomognu gradnju puta kroz Šumadiju, kao da je to neka nedođija, mada je on deo međunarodnog koridora prema Crnoj Gori i južnom Jadranu", rekao je Ilić.

On je istakao da nova vlada "vodi računa samo o Vojvodini i Beogradu, jer su ukapirali da da su im tamošnji glasovi dovoljni za održavanje vlasti."

Ilić se osvrnuo i na razna, kako je rekao, lažna obećanja, zbog čega neko treba i da odgovara. Pri tome je posebno pomenuo ministra za ekonomiju i regionalni razvoj Mlađana Dinkića, koji je "ušao u vladu igrom slučaja".

Odakle državi više od pet milijardi evra obećanih narodu za isplate akcija, upitao je, kad je budžet "kratak" u ovoj godini za oko 300 miliona evra, ili da se obećavaju veće penzije bez usvojenog rebalansa.

"U svakoj normalnoj državi Dinkić bi krivično odgovarao. Najbolje bi bilo kada bi taj dečko sam podneo ostavku", zaključio je Ilić.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE