• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potpisi na ugovor sa Fijatom 29. septembra

Reč je o ubedljivo najvećoj pojedinačnoj investiciji u domaću autoindustriju.

 Potpisi na ugovor sa Fijatom 29. septembra  Izvor: MONDO

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mlađan Dinkić i potpredsednik Fijata Alfredo Altavila dogovorili su da svečano potpisavanje Ugovora o strateškoj saradnji i zajedničkom ulaganju između Republike Srbije i Fijata bude 29. septembra u Beogradu.

Imajući u vidu da je ovo do sada ubedljivo najveća pojedinačna investicija u domaću autoindustriju, Ugovor će biti potpisan u prisustvu najviših zvaničnika obe zemlje - predsednika Srbije Borisa Tadića i predsednika i potpredsednika Vlade Srbije Mirka Cvetkovića i Mlađana Dinkića, predsednika Fijata Serđa Markionea, a najavljeno je da će tim povodom u Beograd doći i ministar spoljnih poslova Italije Franko Fratini.

Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva ekonomije, na današnjem sastanku predstavnici Ministarstva i Fijata izrazili su obostrano zadovoljstvo što su uspešno dogovoreni svi detalji Ugovora.

Potpredsednik Fijata Altavila preneo je Dinkiću planove IVEKA (IVECO) i drugih kompanija iz grupe Fijat za investiranje u Srbiji, vredne nekoliko stotina miliona evra.

Dogovoreno je da se odmah krene u razradu ovih investicionih planova u cilju njihove što brže realizacije, što bi dovelo do otvaranja više hiljada novih radnih mesta, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE