• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Imovina "Čajavec holdinga" nezakonito prodata

U izvještaju vladine komisije se traži utvrđivanje svih činjenica u vezi sa privatizacijom preduzeća "Čajaveca"...

 Imovina "Čajavec holdinga" nezakonito prodata Izvor: MONDO

BANjALUKA, 16. OKTOBRA (SRNA) - Imovina banjalučkog preduzeća "Čajavec holding" nezakonito je prodata i svakim danom firma se nalazi u sve većoj eroziji, a zloupotrebljavaju je organizovane grupe i pojedinci, navodi se u Izvještaju vladine Komisije za utvrđivanje prijedloga diobnog bilansa preduzeća "Čajavec".

U izvještaju se traži utvrđivanje svih činjenica u vezi sa privatizacijom preduzeća "Čajaveca", zatim, ukoliko postoji zakonsko uporište, poništavanje te prodaje i pokretanje sudskih postupaka protiv odgovornih. Navodi se da su sva preduzeća "Čajaveca" nezakonito prodata.

''Uvidom u sudski registar preduzeća došli smo do saznanja da Nikola Drča nikad nije bio upisan kao generalni direktor "Čajavec holdinga", ali njegov potpis se zajedno sa potpisom Duška Iličića nalazi na elaboratu koji je više puta dopunjavan i mijenjan u Direkciji za privatizaciju'', navodi se u izvještaju, čije izvode danas objavljuje "Glas Srpske".

U programu privatizacije za 12 preduzeća "Čajavec holdinga" osoba koja nije bila zaposlena u tom preduzeću potpisivala je elaborate o privatizaciji.

Komisija u izvještaju navodi da je veliki broj preduzeća "Čajaveca" doživio sudbinu likvidacije putem stečaja, ali da ni u tom postupku nije ništa učinjeno da se riješi diobni bilans nego je nastavljena nezakonita prodaja.

Izvještaj je dostavljen Ministarstvu privrede, energetike i razvoja RS i predsjedniku Komisije za reviziju privatizacije.(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE