• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drastičan pad povjerenja potrošača u SAD

Povjerenje američkih potrošača i ulaganje u izgradnju novih kuća znatno su opali, što je još jedan znak produbljivanja svjetske ekonomske krize.

 Drastičan pad povjerenja potrošača u SAD Izvor: MONDO

S tim u vezi predsjednik SAD  Džordž Buš održaće u subotu sastanak  sa evropskim liderima.

Istovremeno, jedno istraživanje sa Univerziteta u Mičigenu pokazalo je da je u oktobru povjerenje potrošača dostiglo najniži nivo od 1952. godine, kada su počele da se obavljaju procjene.

Kada se radi o izgradnji novih kuća, izvještaj američke vlade je pokazao da je ona najniža od januara 1991. godine.

Buš je istakao da je potrebno vrijeme da vladine mjere za sprečavanje krize postanu djelotvorne, dok je poznati investitor Voren Bafet naveo da je došlo vrijeme za kupovinu američkih akcija.

Bafet je u "Njujork tajmsu" napisao da kupuje američke akcije i dodao da će "berza najvjerovatnije da doživi skok prije nego što se raspoloženje ili ekonomija promijene. Dok vi čekate na laste, proljeće će već da prođe".

Američki predsjednik je rekao da će u subotu na sastanku sa francuskim predsjednikom Nikolom Sarkozijem i predsjednikom Evropske komisije Žozeom Manuelom Barozom nastaviti "bliske konsultacije" o finansijskoj krizi.

Dodao je da će Evropa imati punu podršku SAD u prevazilaženju krize, međutim, nije konkretno komentarisao pozive evropskih lidera na ovonedjeljnom samitu u Briselu da se reformiše finansijski sistem, koji svijet koristi još od 1944.

Bijela kuća je saopštila da ne očekuje da se učesnici sastanka u predsjedničkoj rezidenciji u Kamp Dejvidu dogovore oko datuma svjetskog samita o globalnom finansijskom sistemu.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE