• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rusi obustavljaju isporuku gasa od 1. januara?

Ruski "Gasprom" najavio je da će od 1. januara obustaviti isporuku gasa BiH ukoliko mu ne bude isplaćen ratni dug od 104,8 miliona dolara.

 Rusi obustavljaju isporuku gasa od 1. januara? Izvor: MONDO

Šef delegacije BiH, koja boravi u Moskvi na razgovorima sa predstavnicima "Gasproma", direktor "Energoinvesta" Džemail Vlahovljak upozorio je da su Rusi ovog puta jasnije nego ikada stavili do znanja da bez rješenja ratnog duga od 1. januara neće biti produženja ugovora za isporuku gasa BiH.

"Rusi su prvi put zaprijetili da će čitav slučaj biti predat na arbitražu i sud", rekao je Vlahovljak za "Dnevni avaz" i istakao da bi to bio najgori scenario jer bi BiH sa obračunatim kamatama morala da plati skoro 300 miliona dolara, umjesto 104,8 miliona.

Prema njegovim riječima, ostala su dva i po mjeseca za rješavanje ovog problema i sada je sve na organima vlasti u BiH, prije svega Savjetu ministara BiH i Vladi Federacije BiH.

"Ruska strana predložila je da bude uveden jedan vid takse za otplatu ratnog duga koju bi plaćali svi potrošači gasa. To bi povećalo cijenu gasa za jedan odsto, a dug bismo otplatili u narednih 70 godina", naglasio je Vlahovljak.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE