• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bošnjački "energetski rat"

Haris Silajdžić i Sulejman Tihić razmijenili su medjusobne optužbe zbog elektroenergetskog sektora BiH!

 Bošnjački "energetski rat" Izvor: MONDO

Lideri Stranke demokratske akcije i Stranke za Bosnu i Hercegovinu Sulejman Tihić i Haris Silajdžić "zaratili" su zbog zastoja u elektroenergetskom sektoru Federacije BiH!

Prve optužbe uputio je Haris Silajdžić, izjavivši da su Tihić i lider HDZ-a Dragan Čović blokirali projekte u rudarskom i elektroenergetskom sektoru u Federaciji BiH .

Silajdžić je najavio da bi uskoro trebalo da dođe u posjed dokumenata sa dokazima o brojnim pritiscima, pa čak i na pravosuđe, da ovi projekti ne prođu. Silajdžić tvrdi da je riječ o zavjerama i sabotaži vitalnih interesa BiH.

Tihić krivca za energetski zastoj traži u Silajdžićui federalnom ministru energije, rudarstva i industrije Vahidu Heći.

"Moja jedina odgovornost je što sam sprečio istorijsku pljačku najvećeg bogatstva BiH - elektroenergetskih resursa. Nisam dozvolio da se najveći resursi BiH dodijele po nekakvim privatnim kriterijumima, umesto po zakonitim procedurama, koje podrazumijevaju međunarodni javni tender", rekao je Tihić, komentarišući navode da su on i Čović blokirali projekte u rudarskom i elektroenergetskom sektoru u Federaciji BiH.

On je dodao da Stranka za BiH, Silajdžić i Hećo više od dve godine insistiraju na "netransparentnoj i nezakonitoj dodjeli poslova koji za BiH predstavljaju investiciju vijeka".

Odgovarajući na kritike Stranke za BiH zbog zahteva za rekonstrukciju Vlade FBiH, koje je Silajdžić nazvao politikantskim pokušajima blokiranja razvojih projekata u elektroenergetskom, rudarskom i infrastrukturnom sektoru, Tihić je rekao da je veliki dio "razumne, dobronamerne javnosti jasno ukazao da je to neophodno uraditi".

"Imamo ozbiljnih i opravdanih primedbi na rad u tim sektorima - ako nam predstoji finansijska dubioza od 200 do 400 miliona KM, ako niko ne može reći kolika će biti izdvajanja za borce, ako imamo stalne afere zbog imenovanja upravnih odbora", naveo je Tihić za "Dnevni avaz".

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE