• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Branković i Dodik traže rješenje za gasnu krizu

Premijer FBiH Nedžad Branković danas bi trebalo da se sastane sa premijerom RS Miloradom Dodikom povodom "gasne krize".

 Branković i Dodik traže rješenje za gasnu krizu Izvor: MONDO

Premijer FBiH Nedžad Branković u ponedjeljak je povodom "gasne krize" održao hitan sastanak s predstavnicima resornog Ministarstva industrije i energije te generalnim direktorima "Energoinvesta" i "BH-Gasa" Džemailom Vlahovljakom i Almirom Bećarevićem, a danas bi trebalo da se sastane i sa premijerom RS Miloradom Dodikom.

Teme razgovora su prijetnje ruskog "Gazproma" da će od 1. januara naredne godine potpuno obustaviti dotok plina u BiH zbog nerješavanja plaćanja ratnog duga te činjenica da nije ispoštovan ni protokol "Energoinvesta" i "Gazproma".

"Razgovarao sam s premijerom RS Miloradom Dodikom, s kojim ću se sastati u utorak, jer je prvi preduslov rješavanja i problema ratnog duga, ali i klirinškog potraživanja naše države od oko 130 miliona dolara dogovor entiteta koliko ko duguje i potražuje u ovoj situaciji", naglasio je Branković za "Dnevni avaz".

Prema Brankovićevim riječima, ova pitanja ozbiljno su se posljednji put pokušala riješiti dok su entitetski premijeri bili Edhem Bičakčić i Gojko Kličković.

"Upoznat sam sa činjenicom da je 'Energoinvest' u decembru prošle godine potpisao protokol s 'Gazpromom', a postoje brojni razlozi zašto on nije i realiziran. Zato se iskreno nadam da ćemo ovog puta zajedničkim snagama riješiti ovaj višegodišnji problem", kaže Branković.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE