• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vrankić: Banke u BiH likvidne

Ministar finansija i trezora BiH Dragan Vrankić ponovio da su domaće banke likvidne i da nemaju problema sa izmirenjem potraživanja štediša.

 Vrankić: Banke u BiH likvidne Izvor: MONDO

Ministar finansija i trezora BiH Dragan Vrankić danas je informisao poslanike u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH da su depoziti u bankama u Republici Srpskoj u posljednja dva dana oktobra porasli za dva miliona KM.

"Ne treba da pravimo paniku u BiH kada je nema", istakao je Vrankić i dodao da finansijske krize ne bi bilo ni drugdje da su imali mjere zaštite kao BiH.

On je podsjetio na niz sastanaka koje je Savjet ministara održao u posljednje vrijeme sa predstavnicima brojnih institucija BiH i entiteta radi sprečavanja negativnih posljedica svjetske finansijske krize.

Vrankić je ponovio podatak da su depoziti u bankama BiH u devet mjeseci ove godine iznosili 15,6 milijardi KM, a da su štediše u oktobru iz banaka povukle nešto manje od 600 miliona KM.

Ministar finansija i trezora BiH obratio se poslanicima u okviru tačke dnevnog reda koja je u vezi sa zahtjevom poslanika Rifata Dolića (DNZ) da Savjet ministara preduzme mjere za ublažavanje finansijske krize u BiH i njenih posljedica po ekonomiju i građane.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE