• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džombić o rebalansu budžeta

Rebalansom budžeta RS najviše sredstava predviđeno za prosvjetu, MUP i invalidnine.

 Džombić o rebalansu budžeta Izvor: MONDO

Ministar finansija Republike Srpske (RS) Aleksandar Džombić rekao je večeras da je rebalansom budžeta, koji je povećan za pet odsto ili 75 miliona KM, najviše sredstava predviđeno za prosvjetu, Ministarstvo unutrašnjih poslova i primjenu novousvojenog zakona o invalidninama.

Džombić je pojasnio da će ova sredstva biti raspoređena na isplatu plata prosvjetnih radnika i invalidnina koje su zakonom zagarantovane u ovoj godini i dodao da neće biti dodatnih povećanja u odnosu na plate koje su isplaćene posljednji mjesec.

"Što se tiče povećanja u narednom periodu mi smo restirktivno prišli upravljanju javnom potrošnjom. Ispoštovali smo preporuke Međunarodnog monetarnog fonda i predvidjeli povećanje okvira Budžeta za pet odsto u odnosu na rebalans i taj okvir bi trebalo da ide negdje oko 1.660.000.000 ili 1.670.000.000 KM", rekao je Džombić za RTRS.

On je naglasio da je Vlada RS bila vrlo realna po pitanju rebalansa Budžeta, kao i kada je kreirala Budžet za ovu godinu.

Džombić je rekao da amandmani za koji su se odnosili na povećanje sredstava za poljoprivredu nisu usvojeni jer se u ovom trenutku nije moglo izdvojiti više od sadašnjih 80 miliona KM, što je povećanje za 250 odsto u odnosu na 32 miliona KM, koliko je bilo izdvojeno 2005. godine za ove namjene.

On je istakao da nisu usvojeni ni amandmani za povećanjem sredstava za održivi povratak, jer se ne može izdvojiti više sredstava od predviđenih pet miliona KM,

Džombić je istakao da je među fiskalnim ciljevima određeno zadržavanje javne potrošnje ispod 40 odsto i naglasio da Budžet RS treba postepeno da dobija razvojni karakter.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE