• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Britiš telekom" otpušta 10.000 radnika

Britanska grupacija "Britiš telekom" je saopštila da je u drugom tromjesečju profit premašio očekivanja, ali i da će otpustiti 10.000 zaposlenih...

 "Britiš telekom" otpušta 10.000 radnika Izvor: MONDO

Britanska grupacija "Britiš telekom" (BT) je u četvrtak saopštila da je u drugom tromjesečju tekuće poslovne godine profit premašio očekivanja analitičara, kao i da će otpustiti 10.000 zaposlenih, nakon čega je vrijednost akcija te firme porasla za 12 odsto.

Akcije BT, nekad državne telekomunikacione kompanije, pale su prije dvije nedjelje na berzi na najnižu vrijednost u istoriji pošto je firma objavila upozorenje vezano za profitabilnost ključne filijale "Global servisiz", prenio je Rojters.

BT je objavio da je u drugom tromjesečju, zaključno sa septembrom, ostvaren profit prije obračuna kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) od 1,43 milijarde funti (2,21 milijarde dolara), što je jedan odsto manje u odnosu na isti period lani, ali više od očekivanja analitičara od 1,38 milijardi funti. Prihodi su istovremeno porasli četiri odsto, na 5,30 milijardi funti, a analitičari su očekivali 5,28 milijardi funti.

U sklopu napora za smanjenje troškova, BT će ove finansijske godine smanjiti broj radnika za 10.000, pri čemu je proces već započet i iz kompanije je dosad otišlo 4.000 zaposlenih. Rukovodstvo se nada da će za preostalo smanjenje biti dovoljan odlazak starijih radnika u penziju. Trenutno BT ima oko 160.000 zaposlenih.

Trgovci na berzi su poslovne rezultate "Britiš telekoma" dočekali sa zadovoljstvom, pa je vrijednost akcija firme porasla 12 odsto na 1,26 funti.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE