• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pijačari prijete poreznicima batinama

Pijačari RS poručilo je da neće biti odgovorno za eventualne fizičke sukobe između pijačara i poreskih inspektora.

 Pijačari prijete poreznicima batinama Izvor: MONDO

Ogorčeni zakupci pijačnih tezgi koji bojkotuju fiskalne kase zaprijetili su inspektorima Poreske uprave RS da će svoj bijes i nezadovoljstvo iskaliti na njima ukoliko dođu da im naplate kazne zbog neprijavljivanja za fiskalizaciju!

Udruženje pijačara RS poručilo je da neće biti odgovorno za eventualne fizičke sukobe između pijačara i poreskih inspektora ako inspektori pokušaju da im naplate kazne zato što nemaju fiskalne kase.

Predsjednik ovog udruženja Ane Mihajlov za "Press RS" kaže da pijačari više nemaju šta da izgube i da eventualno slanje inspektora shvataju kao udar PURS-a na svoju golu egzistenciju.

"Uputili smo zahtjev da se komisijski utvrdi da li pijačari imaju tehničke uslove za rad fiskalnih kasa. Do tada poreski inspektori trebalo bi da nas zaobilaze jer će u suprotnom oni biti odgovorni za socijalne nemire u svim gradovima u Srpskoj", kaže Mihajlov.

Sa njima se slaže i predsjednik banjalučkog Udruženja pijačara Sretko Markuljević koji kaže da su vlasnici radnji na pijacama satjerani u ćošak.

"Još pod kotrolom držimo bijes naših članova, koji više ne znaju šta da rade! Međutim, ako Vlada RS ne razmotri naš zahtjev za izuzeće iz procesa fiskalizacije, a inspektori budu dosljedni u punjenju kase PURS-a naplaćujući nam kazne, ne znamo koliko dugo ćemo moći da obuzdamo nezadovoljstvo. Pa, nismo mi krivi što radimo u uslovima u kojima fiskalne kase ne mogu da funkcionišu", kaže Markuljević.

Međutim, v. d. direktora PURS-a Mile Banika tvrdi da će oni preduzeti sve zakonske mjere protiv poreskih obveznika koji do 15 novembra nisu podnijeli zahtjev za inicijalnu fiskalizaciju, što uključuje i pokretanje prekršajnih postupaka.

"PURS će izdavati naloge za plaćanje kazni, a ako obveznik ne prihvati da plati kaznu, predmet će preuzeti nadležni sud i odrediti visinu kazne", kaže Banika.

On je objasnio da PURS svoju kontrolu, prema zakonu, najavljuje najmanje tri dana prije njenog početka i da je do sada proslijedio 1.200 takvih obavještenja.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE