• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iduća godina najteža za Federaciju BiH?

Ministar smatra da će 2009. godina biti najteža u posljednjih trideset kada je riječ o finansijskoj održivosti Federacije.

 Iduća godina najteža za Federaciju BiH? Izvor: MONDO

Ministar finansija Federacije BiH Vjekoslav Bevanda izjavio je danas da će iduća godina biti najteža u posljednjih trideset kada je riječ o finansijskoj održivosti Federacije.

Bevanda je naveo da će ova godina biti finansijski zatvorena, ali da će se federalni budžet za iduću godinu od 1.560.000.000 KM morati pomno razmotriti i raspodijeliti.

''Mi ne idemo u povećanje nego realno smanjenje budžeta u skladu sa mogućnostima. Na sjednici Fiskalnog vijeća FBiH prezentovao sam ono što smatram da treba da poduzmemo, a to je da plate administracije u 2009. moraju ostati iste i da se ukupna izdvajanja za socijalni sektor moraju ostaviti na nivou ovogodišnjih'', rekao je Bevanda na konferenciji za novinare u Mostaru.

On je naveo da je za svoje prijedloge dobio punu podršku svih nivoa vlasti, ali i članova MMF-a i Svjetske banke, koji su ocijenili da je to jedini pravi put za finansijsku održivost Federacije u narednoj godini.

Bevanda je naglasio da se iduća godina može preživjeti jedino uz rezanje nerealnih apetita.

Pojašnjavajući finansijska kretanja i moguća ulaganja u narednoj godini, federalni ministar finansija je naveo da je počela recesija, ali da se to ne vidi jer, između ostalog, ne postoje adekvatni sistemi mjerenja statistika.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE