• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada Italije prodala svoj udio u Alitaliji

Vlada Italije prodala je grupi investitora svoj udio u aviokompaniji Alitaliji koja je bakonrotirala, za 1,052 milijarde evra.

 Vlada Italije prodala svoj udio u Alitaliji Izvor: MONDO

Takva odluka koju je objavilo Ministarstvo za ekonomski razvoj, omogućava stečajnom upravniku Alitalije Augustu Fantociju da potpiše konačan ugovor sa firmom CAI.

Nova kompanija trebalo bi da počne da radi u decembru, dvije godine pošto je vlada počela dug i težak proces prodaje svog udjela od 49,9 odsto u Alitaliji.

Ministar za ekonomski razvoj Klaudio Skrajola rekao je da je zatraženo od CAI da poveća ponudu od jedne milijarde evra za još 52 miliona, pošto je banka procijenila da kompanija vrijedi 1,51 milijardu evra.

Investitori nisu iznijeli detalje ugovora, ali je Alitalija saopštila da će CAI preuzeti više od 625 miliona evra duga te aviokompanije, dok će ostalo biti isplaćeno u gotovini.

Investitore predvodi predsjednik kompanije koja proizvodi skutere Pjađo, Roberto Kolanino. On je izrazio veliko zadovoljstvo postignutim ugovorom i rekao da očekuje pokretanje nove kompanije, ne potcjenjujući probleme koje bi trebalo riješiti u međuvremenu.

Planira se smanjenje broja destinacija i osavremenjavanje Alitalije, i njeno spajanje sa manjim italijanskim avioprevoznikom "Er uan". Alitalija zapošljava oko 20.000 ljudi, a Er uan 3.500.

CAI traži stranog investitora da preuzme manjinski paket akcija, ali će se to dogoditi pošto nova kompanija počne rad. Već su održani sastanci sa francusko-holandskom firmom "Er frans-KLM", i njemačkom "Lufthanzom".

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE